Реклама / Ads
8| 6252 |18.09.2015 НОВИНИ

Радан Кънев спря тока в БНТ

.
Радан Кънев
Радан Кънев говори на тъмно няколко секунди в "Още от деня" по БНТ. А под светлината на прожекторите се похвали, че когато Реформаторите не са били в парламента, е нямало нито един глас в подкрепа на съдебната реформа, докато сега са близо 180.
 

Между ГЕРБ и Реформаторския блок няма различия за конституционните промени. Не случайно шест партии се обединихме за тези промени, каза още лидерът на РБ. АБВ не подкрепиха този компромис, но с цялото ни уважение към тях, те имат различна партийна позиция, ние ще продължаваме разговорите, за да ги убедим, че ние сме прави, допълни Кънев.

Проведохме тежки проговори между управляващи и опозицията, рано или късно ще има парламентарни избори, в които ние може и да сме опозиция, припомни Кънев. Той гарантира, че ако ДПС са на власт те ще са опозиция. ДПС се опитват да покажат националната политика чрез местните избори. Аз не веднъж припомням, че местните избори са за решаване на местни проблеми, гласувайки доверие на местните съвети и кметове, категоричен е Кънев. Важно е да не предаваме значение на местните избори на големите проблеми на международната политика. Българските политици сме податливи на партизанщина, допълни лидерът на РБ.

Бежанската криза ще покаже дали ще я бъде обединена Европа или ще се върнат оградите и границите. Тази криза беше дълбоко подценена. Две Европи сбъркаха рецептата за справянето с бежанската криза. Вредно е да се говори в националсоциалистически стил - нашата държава ще се съхрани, идеята, че отделна държава може да реши общоевропейския модел е илюзия. Това, че трябва да приемем всеки, е крайно либерален популизъм, това направи Мерклел, която покани всички и после хлопна вратата, завърши Кънев. Трябва да се създадат буферни зони извън рамките на ЕС и да се връщат обратно хората, които не са бежанци, завърши Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4171 |18.09.2015 КЗК спря доставката на 110 нови автобуса за столицата . 1| 4345 |16.09.2015 Спряха проекта на Горанов за 2% общински данък . 13| 5208 |11.09.2015 Жандармерия спря разправа на роми с кметицата на Гърмен . 0| 4457 |10.09.2015 Австрия спря влаковете заради тълпите от имигранти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads