Реклама / Ads
6| 6496 |30.05.2019 НОВИНИ

Радан Кънев: Въпросът е дали Борисов ще разбие модела на Цветанов

.
Радан Кънев
Дали Борисов има смелостта и дързостта да промени модела на Цветанов особено в малките градове, а именно срастването на управление и бизнес, което е модел на ДПС, който Цветанов създаде в смесените региони.
 

Това попита Радан Кънев в предаването „Лице в лице“ по бТВ на въпрос какво предстои след оттеглянето на Цветан Цветанов от всички постове в ГЕРБ.

 

За оттеглянето на Цветан Цветанов Кънев коментира още, че той е бил силен ръководител на парламентарната група. Страшно много хора започнаха да се одързостяват срещу Цветанов, аз съм скачал когато му е било времето, твърдо и конкретно, имали сме много сблъсъци.






Силен ход бе отстраняването на Цветанов, това се отрази във вота на хората. Това е белег за промяна, видя се във вота на ВМРО, във вот за Иванчева, а идват местни избори. Никога няма да видим ниска активност на месни избори. Виждаме, че БСП не може да бъде алтернатива.

 

Местните избори са изключително мажоритарни, но и практиката е показала, че консолидирани политически групи печелят. В София се показа, че това е печелившо, същевременно „Демократична България“ трябва да намери или подкрепи силните мажоритарни личности.

 

Важно е отражението на евроизобрите върху вътрешната политика. Управляващата партия запази водещата си позиция.

 

Като политик мога да кажа, че във вътрешната политика е видима неспособността на БСП да е опозиция, която може да реагира на тежките корупционни скандали, всички казваха, че ако Цветанов го няма изборите ще са неуспешни, но това не се оказа так.

При цялата тази благоприятна обстановка е факт твърдото ядро на БСП. Едно срастване на партията и държавата, едно повторение на моделите на ДПС на партийните назначения и обръчите. Хората са рационални и виждат, че БСП не са алтернатива. Хората виждат, че обръчите не могат да се преодолеят защото са започнали от времето, когато те са били на власт, освен това са били са в коалиция с ДПС няколко пъти също.






Хората обаче припознаха „Демократична България“ като алтернатива. Успяхме с един страшен финален спринт да излъчим един евродепутат, но това не е политическата ни цел.  „Нашата цел е насочена към политиката като алтернатива на бедността до която води корупцията“. „Целта в политиката е с идеите, в които вярваш да промениш към по-добро живота на група хора. Трябва да се върнем в политическата А група. Да покажем, че в проевропейското общество ще има демократи“, смята Радан Кънев.

 

Според него това изисква силни управленски позиции. Целта в политиката е по начина, по който ти си го представяш да промениш начина на живот на едни хора. Заради това БСП не е алтернатива, защото никой не вярва, че може да променят живота.

 

Ние казвахме: „трябва да направим една крачка“, а тя е да се върнем в политиката, да покажем, че има алтернатива. Българският износ е към европейските държави, нашите кадърни хора отиват в Европа, а не другаде.

 

Радан Кънев потвърди, че „ДБ“ излъчва депутат от Европейската народна партия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4819 |26.05.2019 Радан Кънев е под въпрос за ЕП . 22| 6545 |24.05.2019 Радан Кънев: Не ми пука от клеветите ви, правите го от страх . 24| 11277 |22.05.2019 Радан Кънев: Александър Йорданов сравняваше Борисов с Живков, а сега са заедно . 5| 4944 |09.05.2019 Радан Кънев: Кражбата на евросредства е в основата на нашата корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads