Реклама / Ads
51| 7878 |20.12.2014 НОВИНИ

Радан Кнев: Пеевски самодоволно излезе от залата след гласуването на пенсионната реформа

.
Радан Кънев
Нямаме обясние за това, което се случи. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев по Нова тв, по повод приетите промени в пенсионното осигуряване.
 

За първи път нещата не протекоха така, както трябва. В конкретната криза нашата задача е една-голямата беда да не се случи. Ние сме в началото на процеса. Тази грешка е поправима. Тя се случи под натиска на министър Владислав Горанов.  НОИ може да гарантира само това, което работещите хора внясат. След време работещите хора ще бъдат три пъти по-малко и рискът е огромен. Борбата е да спасим хората и да не допуснем тази грешка. Разчитам за вето върху закона и парламентарен дебат. След ветото трябва да се отвори нов дебат и в него да участват премирът и министърът на финансите. ГЕРБ е силно лидерска партия и решенитя се взимат трудно, когато Борисов е в Брюксел.  Горанов не ми е на нивото, това е разговор между РБ и ГЕРБ.

 

Пеевски самодоволно излезе от залата, когато гласуваха. Много хора от ДПС мечтаят да бъдат в управлението. Ние се стремим да не стигнат отново до там, защото видяхме какво донесоха на България. Ефектът от гласуването е тежък удар върху десните избиратели. Горанов, обаче направи услуга на реформаторите, защото голяма част от привържениците на ГЕРБ са склонни да гласуват за нас. Ще гледаме напред към вето, конституционнен съд  и диалог, за да променим нещата.  Хиляди мотиви може да има за това лошо решение. Нека КФН да предостави какво е сътоянието на пенсионните фондове. Ако има картел, нека да направим държавен, но капиталов фонд. Пълен набор инструменти има България, за да направи нещата. Пълно безумие, обаче се случи вчера. Унизителното отношение на по-голям партньор към по-малък е унищожително. Надавам се да възстановим условията на нормален диалог. Потърсих вчера Бойко Борисов, но той не си вдигна телефона. Предният ден, обаче се чухме. В момента, в който Цветанов каза, че ще преосмилят решетието си, Горанов излезе да говори по телефона и оттам натътък стана много зле. Ние няма да отстъпим нито сантиметър. Не вярвам да остане тази идея. Вчерашното не беше разумно. Ние правим компромис в името на реформата и всеки божи ден ни дава доказателства, че България без нея е загубена. И на следващ момент ни се тръска на масата, че ще правя правосъдна реформа с Делян Пеевски. Това е напълно невъзможно. Не може Пеевски да бъде участник в конструктивен подход в правосъдната система. Имаме време да заемем политическата си позиция и ГЕРБ имат време да преосмислят. И да има подозрения за връзка ГЕРБ и ДПС , има възможност да реагираме, заключи Кънев оптимистично.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 16586 |19.12.2014 Фабриката на Булгартабак в София спря, Пеевски бесен . 9| 4503 |18.12.2014 Радан Кънев поздрави кабинета с парчето "Пътят към ада" . 10| 4706 |16.12.2014 Радан Кънев се озъби на ГЕРБ за пенсионните фондове . 15| 6432 |16.12.2014 Фрог научи: Пеевски погна адвокатите на Цв. Василев, но прокуратурата го отряза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads