Реклама / Ads
30| 13584 |25.04.2018 НОВИНИ

Радев безцеремонен: Борисов да променя Конституцията, след като не може да контролира министрите

.
Румен Радев Източник: БГНЕС
”Щом премиерът счита, че някой друг трябва да контролира министрите му - той трябва да инициира съответните промени в Конституцията.” Това заяви пред журналисти държавният глава Румен Радев на въпрос, свързан с решението на премиера Борисов да изпрати част от министрите си при президента, за да осветлят обществените поръчки.
 
Президентът коментира и думите на Цветан Цветанов по повод скандала между президента и зам.-председателя на ГЕРБ, а именно, че ГЕРБ не са влезли в политиката, за да водят "махленски дебати".

"За мен това съвсем не е махленски дебат. Това е режисирана кампания и това не е първата. Има политици, които водят война с българската държавност. Вие виждате какви лъжи се тиражират в медиите. В стремежа си да дискредитират президентската институция тези хора залагат на карта европейската принадлежност на България и то в разгара на европейското председателство. Опитват се да приватизират европейската идея за лични политически цели. Колко струват техните евроатлантически клетви, след като деградират армията и заблуждават съюзниците и какви европейци са тези политици, след като допуснаха корупцията, бедността, несправедливостта да се превърнат във визитка на страната ни, а България да бъде изхвърлена от европейската карта що се касае до свободата на медиите. Виждате, че нашата корупция вече се вижда и отвъд океана", заяви държавният глава, визирайки Доклада на Държавния департамент на САЩ.

"Как очаквате да бъдем приети в Шенген и в еврозоната, когато властта насажда убеждението, че тук няма консенсус относно нашата европейска принадлежност", отсече президентът.

"Колкото повече се кълнат в евроатлантизма, толкова повече ни отдалечават от Европа", допълни категорично Румен Радев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4766 |25.04.2018 Борисов се хвали, че външният ни дълг е намалял. А защо мълчи за бедността? . 21| 5131 |24.04.2018 Борисов: Царя и Живков са ми като два университета . 12| 5129 |23.04.2018 Борисов поискал обяснение от МВР за показното задържане на Иванчева . 12| 5927 |22.04.2018 Майка на дете-инвалид: Г-н Борисов, не плачете, а ни помогнете!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads