Реклама / Ads
21| 10142 |18.06.2020 НОВИНИ

Радев за дрона: Не мога да тълкувам всичко изречено от Борисов, имам предел на фантазията

.
Източник: БГНЕС
Не мога да тълкувам всичко изречено от Борисов. Имам предел на фантазията. Никой не може да дискредитира правителството, освен самото то. Най-голямата заплаха за правителството в момента е г-н Борисов с нещата, които говори и с поведението си. Проблемът на премиера не е дали го следи някакъв китайски дрон, това е параноя.
 

Това заяви президентът Румен Радев, който днес е на посещение в Перник.

 

По думите му поведението на премиера е абсолютно отклоняване от основния въпрос.

„Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да прави записи, да отваря чекмеджета и да ги тъпче с пачки евра. В момента има един нелеп сценарий – да се отклони вниманието от най-големия въпрос - дали снимките и аудиозаписа са манипулация. Колкото по-бързо се намерят отговори на тези въпроси, толкова по-добре", заяви още Радев.

 

"Прокуратурата е длъжна да се самосезира. В момента е важно едно – възстановяването на доверието в обществото, а това зависи от установяването на истината", каза още президентът.

 

„Крайно недостойно е да се лепят петна по НСО. Хората там не го заслужават, защото са професионалисти с висок морал и специално екипите, които охраняват премиера и президента са готвени да защитават охраняваните лица, а не да ги дискредитират и да им правят постановки“, каза още държавният глава.

 

„НСО охранява извън сградата. Когато домакинът реши да допусне гости вътре, той носи цялата отговорност за тях. Така че всякакви версии са възможни. Лично за НСО аз не вярвам, но не е лошо и премиерът да направи преценка на кръга си от познати и приятели“, заяви Румен Радев.

 

„В момента, в който ми показаха снимките, аз се свързах с ръководството на НСО и ги посъветвах веднага да отидат при премиера и да изчистят всички рискове. От всички снимки една е най-смущаваща и тревожна за мен – това е снимката със спящия г-н Борисов. Такова нахлуване в личното пространство е недопустимо. Това означава някакъв риск за живота на министър-председателя“, обясни още държавният глава.

По думите му вече е в ход служебна проверка, която да установи всички факти и обстоятелства. Според Радев трябва да има независима експертиза за достоверността на аудиозаписа, на който се твърди, че се чува Бойко Борисов, както и на снимките.

 

На въпрос дали има дрон, държавният глава отговори, че е управлявал и дрон, и самолет.

 

Брифингът вчера беше опит да се търсят геополитически индулгенции за скандала навън и да се създава повод за смях и подигравки вътре в страната, коментира още Радев.

 

Борбата за власт се води между политическите партии. След като се дискредитира държавата, има органи, които следва да установят кой е отговорен за това.

 

Радев обяви, че ще наложи частично вето на закона за МВР, който предвижда създаване на второ НСО. Това ще се случи с ясно изложени мотиви, но президентът отказа да даде повече подробности за това.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6264 |18.06.2020 Корнелия Нинова за дрона: Вицове не бих искала да коментирам . 3| 5842 |17.06.2020 Доц. Андрей Чорбанов: Жертви на COVID-19 могат да са само хора с придружаващи заболявания . 7| 10498 |15.06.2020 Президентът Радев ще пропусне парада в Москва на 24 юни . 44| 8462 |09.06.2020 Румен Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от обвинителите си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads