Реклама / Ads
3| 5020 |28.02.2017 НОВИНИ

Радев и Герджиков мълчат за заплахата за българите в Англия

.
Тереза Мей изплаши българите на Острова
Защо Радев и Герджиков не реагират на заплахата за българите във Великобритания? Намеренията на британското правителство да ограничи свободата на движение на български граждани има нужда от незабавна и категорична реакция от страна на българската държава. Това попита в позиция дясното обединение ”Нова република”.
 
"Оглушителното мълчание на служебното правителство на проф. Огнян Герджиков е недопустимо, защото въпросът засяга не само авторитета на България, но и живота на десетки хиляди наши сънародници. Мълчи и президентът Румен Радев, който е пряко отговорен за управлението на страната в момента. Всяко забавяне на реакцията насърчава и задълбочава антибългарското говрене на различни политици в Европа, които ще превърнат България и българите в изкупителна жертва на своите вътрешни проблеми", казват от обединението.

Вчера бе съобщено, че британският премиер Тереза Мей се готви да отнеме на гражданите на Европейския съюз правото на свободно движение, когато задейства член 50 идния месец, защото според правителствен източник в противен случай "половин Румъния и България" може да дойдат във Великобритания преди Брекзита. Неназованият източник коментира, че това ще бъде направено заради сведения, че Европейската комисия може да се опита да принуди Лондон да защитава правата на всеки, който влезе в страната, до момента на нейното излизане от ЕС.

От Нова република подчертаха, че вече няколко месеца предупреждават за опасността България да изпадне в периферията на Европейския съюз.

"За съжаление Европа на две скорости вече не е абстрактна хипотеза, а призната реалност. В рамките само на една седмица лидери на различни страни открито се обявиха за такова развитие, а председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер препоръча модел с тясно интегрирано ядро от еврозоната и догонващи държави от периферията. Темата е планирана в дневния ред на срещите на върха на ЕС през март. В тази ситуация България отсъства от европейската сцена, а други страни от Източна Европа вече предприеха спешни консултации и дипломатически инициативи за съвместна позиция", коментират от обединението.

Настояването на Нова република е, че служебното правителство и назначилият го президент не реагират нито когато чужди политици дискриминират българските граждани, нито когато водещите страни в ЕС поставят на дневен ред ограничаване на пълноценното членство на страната ни в Съюза.

"Оглушително мълчат и двете големи партии, улисани в нагласения мач помежду си. Нова Република настоява за незабавна българска реакция в защита на българските граждани във Великобритания. Интересите на българите там трябва да бъдат защитени, така както България защитава интересите на десетките хиляди британски собственици на имоти у нас", се казва в позицията.

 


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3905 |27.02.2017 Ген. Радев и Пламен Димитров умуват как да са по-високи заплатите . 0| 3894 |24.02.2017 Ненчев: Радев и Янев крият информация от електората на БСП и Решетников . 2| 4114 |24.02.2017 Огнян Герджиков: Не съм оказвал натиск на Георги Костов . 3| 4199 |23.02.2017 Герджиков: Няма политически натиск върху Георги Костов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads