Реклама / Ads
62| 27425 |12.01.2021 НОВИНИ

Скандал на ”Дондуков” 2! Марешки критикува остро президента, Радев отговаря иронично

.
Оценявам високо вашата откровеност. Некомпетентно и безсмислено е да се подпишеш под Конституция, която не си чел, а вие го направихте.
 

Това заяви по време на срещата си с партия "ВОЛЯ" държавния глава Румен Радев.

 

Днес се провеждат консултациите между президента и парламентарно представените партии. През уикенда имаше разговори с политическите формации извън Народното събрание, както и с българските организации зад граница.

 

Консултациите с партия "ВОЛЯ" бяха с изключително остър тон и взаимни нападки. "С призива "Мутри вън!" изкарахте мутрите на площада и потопихте устрема на правилно протестиращите българи, които се надяваха на промяна", поде лидерът на "ВОЛЯ".

 

От партията призоваха парламентарните избори да се проведат на възможно най-ранната дата - 28 март, като Марешки отсече: Не знам защо бихте дали заден ход.

 

Лидерът на партията не пропусна да изрази и учудването си от стартирането на подобни консултации за провеждане на изборите едва сега - 2 месеца преди провеждането им.

"Консултациите ги определям аз и ако бяхте чели и настоящата Конституция, щяхте да разберете, че те са в срок. Давам време на всички фактори да се задействат, да се активират. Мудно се задействате", посочи Радев.

 

Марешки го контрира с въпрос: А вие какво получихте, че да се отмятате от датата?

"Господин Марешки, прочетете Конституцията. Видяхте ли да е издаден мой указ, с който се определя датата?", попита Радев.

 

Лидерът на "ВОЛЯ" посочи категорично - вярва на здравните власти и на общините, които твърдят, че са в пълна готовност изборите да се проведат на 28 март.

 

"Вие вярвахте и на проекта за нова Конституция, но той се оказа пълен фейк. Вие разчитате ли на вашите наблюдатели и застъпници за тези избори? Знаете ли параметрите на помещенията, какво ще пише в здравния протокол, на какво отстояние трябва да са хората? Замислялили сте се, че тези наблюдатели може да останат извън помещението?", попита Радев.

 

Марешки обаче предложи - членовете на секционните избирателни комисии да влизат след направен PCR тест. "2 месеца преди изборите е абсурдно да коментираме Изборния кодекс", отсече Марешки. Радев обаче го контрира - защо партията, която е част от парламента, не го е направила. "А вие защо не инициирахте такива консултации?", попита Марешки.

 

Консултациите завършиха остро: "Вие сте поредният случайно попаднал на "Дондуков". Такъв сте си. Нищо не направихте срещу картела. Нещо не казахте. Това е един безсмислен и пропаднал мандат", отсече Марешки.

 

„Вие с тази политика твърдо сте се устремили извън парламента. Успех ви пожелавам!", завърши президентът. 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4792 |11.01.2021 Адв. Мария Петрова за скандала с ваксините: Някой не си е свършил работата . 10| 5742 |30.12.2020 Заплашиха да взривят аптеките на Марешки в Силистра . 12| 5295 |26.12.2020 Турбулентната 2020: Снимки, записи, скандали, протести... . 29| 4325 |20.12.2020 Джеймс Пардю за шпионския скандал с Русия: Нормално е, България е член на НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads