Реклама / Ads
19| 4344 |05.02.2016 НОВИНИ

Радев: Ние решаваме с кого да пазим небето си

.
Валентин Радев
Ние ще решим коя да бъде държавата, с която съвместно да охраняваме въздушното си пространство – тя няма да бъде Турция. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Валентин Радев по време на обсъждането на промените в Закона за отбраната и въоръжените сили, предаде Фокус.
 
„От 12 години сме в НАТО, съюзници на България са САЩ, Германия, Франция, Гърция и Турция включително. Всички се оплакваме, че няма изтребителна авиация. Колеги отляво, не ми е удобно, като слушам тези ваши изказвания да не се сещате, че вие сте виновни за това. Над 4000 дни сте управлявали. Никой от вас не се сети да посочи проблемите, а днес обяснявате какво прави министерството“, каза Валентин Радев.„От БСП предлагат да има добавки към законопроекта. Колегите предлагат да се добави въздушното пространство да се охранява - да, със съюзническите държави, но които нямат обща държавна граница с България. Изключваме Турция и Гърция. Няма такава държава в НАТО, която да поставя такива условия. Общото въздушно пространство на НАТО се защитава от всички държави“, категоричен бе депутатът. Валентин Радев посочи, че това пространство е общо на НАТО и не е българско, румънско или турско.

„То е натовско и не ние определяме правилата, а казваме на глас на нашите съюзници, че ако се наложи и нашата авиация не може да охранява въздушното пространство, тогава с допълнителен договор да ни помогне. Ние ще решим коя да бъде държавата – тя няма да бъде Турция, ако толкова това ви притеснява“, посочи Валентин Радев. Той добави, че правителството прави и невъзможното в момента да продължи функционирането на МИГ 29. "Заедно с това с бързи крачки се опитва да направи така, че да има доставка на нови самолети. Това правехме ние, това правехме в първото правителство на ГЕРБ, това правим и сега“, добави Радев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4778 |29.01.2016 Евродепутатът Е. Радев: По доноси са част от докладите на ЕК . 1| 4764 |15.01.2016 Румен Радев: До средата на годината самолетите остават на земята . 25| 7110 |08.01.2016 Москов: Въпросът на кого е по-близък Пеевски-на Местан или Доган-няма верен отговор . 5| 4497 |18.12.2015 Бъчварова: Докато мислим кой на кого е, изпускаме работата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads