Реклама / Ads
57| 7045 |09.10.2020 НОВИНИ

Радев: Зад лозунгите за европейското развитие на България се вихри провалено управление

.
Румен Радев Източник: БГНЕС
Зад красивия лозунг за европейското развитие на България се вихри едно морално провалено управление и корупция. От тази ситуация се излиза с бързи и честни избори. Парламент да излъчи управление, което отговаря на европейските принципи за прозрачност, отчетност, отговорност.
 

Това заяви държавният глава Румен Радев, който е на посещение във Варна.

Президентът бе категоричен, че дебатът и гласуването на критичната за България резолюцията в Европейския парламент са показали несъстоятелността на твърденията на управляващите за това, че са лицето на страната ни там.

 

Президентското вето

 

Преди дни Изборният кодекс бе приет в парламента въпреки президентското вето. Така смесената форма за гласуване остана. С хартиени бюлетини и машини ще избират гражданите, но Радев посочи, че по този начин се отваря вратата за “всевъзможни манипулации и оспорване”.

 

Във Варна Радев посети Икономическия университет, където изнесе лекция пред студенти. Именно там бе срещата му с медиите.

 

"Дебатът, който се случи в Европейския парламент, както и гласуването показа и развенча още една пропагандна теория, а именно, че управляващите са лицето на България пред Европа, което среща всеобхватно одобрение. Явно се видя, че това не е така. Дори партията от това европейско семейство – Европейската народна партия не подкрепи в цялост управляващите в България. Това е много показателно“, коментира президентът. 

 

След репортерски въпрос той заяви, че младите хора в България знаят всичко за случващото се в страната и ги призова да излязат да гласуват на следващите избори. На провокативен журналистически въпрос какво ще се случи, ако вотът бъде спечелен от ГЕРБ, държавният глава отвърна, че не може да гадае и не иска да формира мнение.

"Изборите затова са избори - всеки да излезе и изрази своята воля", каза той.

 

Протест и контрапротест посрещна Радев. Едни искаха оставката на президента, а други го приветстваха с аплодисменти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5540 |06.10.2020 Доц. Ружа Смилова: Европейското разбиране за правова държава се различава от нашето . 12| 5042 |29.09.2020 Румен Радев: Предложения за промяна в Конституцията ще внеса след избори, когато НС си върне легитимността . 42| 6415 |28.09.2020 Румен Радев: Налагам вето на част от промените в Изборния кодекс . 58| 10506 |26.09.2020 Румен Радев: Министър-председателят превръща 7 милиона българи в заложници на своята параноя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads