Реклама / Ads
49| 7433 |20.03.2011 НОВИНИ

М. Радева: Плевнелиев би спечелил всякакви избори

.
Мира Радева Източник: Булфото
Мнозинството от анкетираните не вярват, че това правителство може да ни изведе от кризата – с по-скоро „не” отговарят 52,4%. С най-голямо доверие сред министрите е Р. Плевнелиев – 42,5%. Не е демократично, не е честно още да не са обявени кандидатите за президентските избори. Ние живеем в непрекъсната лъжа, има глух ропот, но трябва да станем Гърция, Испания!
 

Аз не бих казала, че има големи различия в социологическите изследвания. Нашето проучване беше по същото време, по което се представи това на Алфа Рисърч. Важно е подреждането на въпросите, то носи някакви внушения, поясни социологът Мира Радева, която гостува в предаването На 4 очи по Нова тв.

Има разлика при отговори с показани отговори, от които се избира и отговори на свободни въпроси, обясни тя.
Президентът Първанов не е по-популярен от Б. Борисов, който го изпреварва с 10 процента. Станишев има значително подобрение – 19,5 %, водеща е Кристалина Георгиева, която има 50,7 % доверие. В тази таблица за доверието Ал. Петров има 4, 5 % доверие, Иван Костов – 9,9%.

Доверието в министрите е следното: Цветанов -37,7%, Дянков – 26,5, Плевнелиев – 42, 5%. Според Радева Плевнелиев би бил прекрасен кандидат за президент или за кмет, например. М. Найденов успя да се хареса на хората и има 36,1% доверие.

Тези данни показват разочарованието на хората от кризата, от високите цени, защото никой няма повече от 50 процента, по-скоро са отрицателни.

Мнозинството от анкетираните не вярват, че това правителство може да ни изведе от кризата – с по-скоро „не” отговарят 52,4%. Хората са изключително отчаяни, недоволни, имаше сериозни упреци към управляващите, но когато става дума между кого могат да избират, те пак казват, че изборът е между ГЕРБ и БСП.

БСП има вдигане на процентите, това се усещаше у хората. Миналата година имаше огромни упреци срещу това, че Станишев не си е подал оставката, но сега виждам, че умението на Станищшев да оцелява гарантира този ръст на доверието към него. БСП изглежда на хората единна, монолитна партия, която внушава доверие. Другите партии не могат да добият тази легитимност.

Електоралните нагласи са следните: ГЕРБ – 32,2%, Коалиция за България – 14,5%, Атака – 2,0%, ДПС – 6,0%, Синята коалиция – 4,1, АБВ – 2,1%, РЗС – 0,6%, ВМРО – 0,2%, НДСВ – 0,9.

Не е демократично, не е честно още да не са обявени кандидатите за президентските избори, посочи Радева. Кризата и отчаянието няма да променят нещата, видях голяма липса на надежда у хората. В Шумен има една дупка в центъра на града, как не се намери един кмет, който да махне тази рана от центъра! Навсякъде по света минималната работна заплата е минимален стандар, с който човек оцелява. Тя просто е нечестна, с нея не може да се оцелява. Синдикатите не са си на мястото, тя трябва да бъде поне 500 лева, това зависи от публичен дебат, от натиск. Ние живеем в непрекъсната лъжа, има глух ропот, но трябва да станем Гърция, Испания, завърши Радева.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 5282 |16.03.2011 Плевнелиев, категоричен: Няма да подавам оставка! . 30| 5068 |15.03.2011 БСП иска оставката на Плевнелиев . 12| 13328 |13.03.2011 Р. Плевнелиев: Висок рейтинг, дълбока кал газим – мила родна картинка . 7| 4967 |09.03.2011 Разминаване с Плевнелиев довело до оставката на Б. Йотов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads