Реклама / Ads
4| 4634 |02.02.2010 НОВИНИ

Радио К2 настоява да спрат репресиите

.
Асоциацията на свободното слово "Анна Политковская" сезира Европейския Парламент и Комисията по петиции за Радио К2.
 

Асоциацията на свободното слово "Анна Политковская" се обръща с П Р И З И В до блогосферата и дискусионните интернет пространства, до личностите от свободното гражданско общество на Република България, СРЕЩУ умишленото спиране лицензията на "Радио К2".

Свидетели сме на пореден опит за потъпкване на свободното слово в България. Умишлено се спира лицензията на медията "Радио К2" от Комисията за Регулиране на Съобщенията (КРС), въпреки разпоредбата от Съвета за Електронни Медии(СЕМ) за продължаването му до 2025 година.
Свободното слово е универсален израз на модерната правова държава и обществен гарант за нейната форма - разделението на властите. Асоциацията на свободното слово "Анна Политковская" счита атаката на олигархичната група медийни монополисти срещу "Радио К2" – институция-стожер на свободното слово, като една от проявите за налагане на икономически и политически диктат в Р България.
Изразяваме своята солидарност с екипа на "Радио К2", отстояващ позициите на професионализма, свободомислието и морала.
 
С уважение

Обществен съвет на Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”:

Петър Пенчев – инженер-математик, Атанас Чобанов – журналист в Париж-Франция, Пламен Димитров – историк, Едвин Сугарев – поет, Стоил Стоилов – икономист, Снежинка Цветанова – инженер, Милен Радев – журналист в Берлин-Германия, Павел Антонов – журналист в Регионален Екологичен Център–Будапеща, Д-р Огнян Чипев – инженер, Борислав Сандов – СУ „Кл.Охридски”, Константин Дичев – еколог, Николай Говедаров – координатор на Българската Асоциация на Пенсионерите

РАДИО К2 на свой ред връчи писмо на КРС да спрат репресиите.

Писмото е адресирано до всеки комисар поотделно и напомня, че вече 2 месеца КРС репресира Радио К2, като не изпълнява закона. " Във връзка с разпоредбата на чл. 125 на ЗРТ, Съветът за електронни медии се е произнесъл с Решение №502 от 15.12.2009 г. за удължаване на срока на програмната лицензия . Във връзка с това и с разпоредбата на чл. 114, ал. 4 от ЗЕС, съгласно, която срокът на действие на Разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс - радиочестотен спектър, за осъществяване на електронни съобщения, чрез налични и/или нови електронни съобщителни мрежи за наземно аналогово радиоразпръскване ,КРС следва да удължи в 10 дневен срок разрешителното си за същия период от време ,за който СЕМ е удължил срока на лицензията по смисъла на Закона за радиото и телевизията."

Радиото моли на следващото заседание на КРС да бъде удължен срокът на Разрешителното за ползване на ограничен ресурс № 01354/29.01.2009 г. със срока на програмната лицензия. До момента тази точка отсъства от дневния ред на заседанието.

Frognews.bg напомня, че председателят на КРС на съобщенията е подведен под наказателна отговорност за длъжностно престъпление по сигнал на Илиана Беновска, мениджър на К2.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5128 |27.01.2010 Скандалът с „Радио К2” влезе в парламента . 3| 4309 |14.01.2010 МФЖ призова за равнопоставено отношение към радио К2 . 11| 7377 |08.01.2010 Митьо Крика: Търсете по-нагоре от Цанков вината за радиоаферите . 29| 14013 |18.12.2008 Оповестиха сътрудниците на ДС в Националното радио

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads