Реклама / Ads
16| 4859 |29.08.2010

Радио К2 обяви стачка; млъква

.
Толерират се олигархични интереси в медиите, обяви журналистката И. Беновска.

РАДИО К2 обявява стачка до 15-ти септември! "Няма да говорим, в което е силата на нашия формат; спираме с анализите, коментарите и интервюта, няма да каним и политици в ефира си, протестираме срещу необяснимото пренебрежение към закона в името на главния герой в репресиите срещу свободното слово, продължаващи вече три години. Потъпкването на закона беше характерно за епохата преди 20 години, но с днешна дата на територията на Европа то изглеждат като ясен знак за толериране на олигархични интереси в медиите", обяви за Frognews.bg мениджърът на радио К2 Илияна Беновски.

Журналистите изпратиха открито писмо от „РАДИО К2" до премиера г-н Бойко Борисов,

Уважаеми господин министър-председателю,

На 6 юли 2010 година Държавната Агенция за Национална Сигурност отне допуска до класифицирана информация на председателя на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков - подсъдим за длъжностно престъпление в СГС, НК , 14 състав по н.д.о.х. 1034/ 10.

Престъпните деяния срещу „Радио К2” започнаха през януари 2007 г., когато Съвета за електронни медии и Комисията за регулиране на съобщенията незаконното намърдаха неправоспособен субект на честотата на „Радио К2”. През ноември 2008 г. Божков си позволи да поиска от мениджъра на обществено-политическото "Радио К2" Илиана Беновска подкуп от 300 000 евро, за да изпълни разпореждане на Върховна Административна Прокуратура да отстрани от ефира на К2 пиратстващата фирма за недвижими имоти ”Гео адвайзърс” , осъдена за излъчване на цинизми и вулгаризми в ефира на България. Божков е подсъдим и по обвинение, че за 2 години е съдействал на пирата да набави 1 милион и 230 000 лева материална облага от незаконното излъчване. От Държавната Комисия по Сигурността на Информацията съобщиха и че, в момента, нито един от комисарите в КРС няма достъп до класифицирана информация. Посланиците на САЩ, Испания, Франция и Белгия активно следят скандала „Божков”. ВСС също го следи по списъка на Европейската комисията за делата от особен обществен интерес.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЮ,
„Радио К2” настоява да спазите закона и да отстраните от длъжност подсъдимия Веселин Божков.

Обръщаме се и към народните представители от 41-то Народно събрание и към министрите на България:

Уважаеми народни избраници и управляващи България,
молим да отговорите на какво законово основание подсъдимият чиновник Божков продължава да се разпорежда с ефира на България и да ни представлява пред Европейската комисия и НАТО? С какво Божков е така незаменим, че сякаш е над законите, безкомпромисно прилагани за други? През него се упражнява влияние върху медиите? Или – през него минават много пари? Или – покровителите му са толкова силни, че са над предизборните обещания на ГЕРБ? Или – е на двойна езда?

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЮ,

Уважаеми народни избраници и управляващи България,

Очакваме от вас верния отговор. „РАДИО К2" сърдечно благодари за огромната подкрепата на медиите, на българските, европейските и международните институции, на слушателите, с което заедно декларирахме категорично нетърпимостта си към беззаконието в България. „РАДИО К2" ще продължи да се бори за законност в България. Каквото и да ни струва това.
„РАДИО К2” ОБЯВЯВА СТАЧКА ДО 15 СЕПТЕМВРИ

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. БТК се раздели с 50% от радиостанциите си 12| 4399 |20.08.2010 . Прокуратурата обяви Банев за нарушител, събирал незаконно пари от туристи 37| 6475 |20.08.2010 . С пушка в ръка министър обяви война на браконерите 1| 4396 |14.08.2010 . На "Сан Стефано" обявиха война за шефски кресла 33| 7076 |02.08.2010

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ