Реклама / Ads
66| 9347 |08.03.2013 НОВИНИ

Радостна вест: Любомир Павлов и Огнян Донев са невинни!

.
Л. Павлов обяснява на О. Донев, че прокуратурата си знае работата...
Най-сетне радостна вест за българския народ! Доблестната Софийска градска прокуратура е прекратила поради "недоказаност" разследването за пране на пари срещу издателите на вестниците "Труд" и "24 часа" Огнян Донев и Любомир Павлов.
 
Прокурор Димитър Младенов е постановил на 7 март, всички ограничения, наложени на двамата, да бъдат вдигнати. Патриотичното решение обаче, кой знае защо, е крито цяло денонощие от медиите и от народа.
Ресорен зам.-главен прокурор е Борислав Сарафов, който бе кандидат за поста главен прокурор. Дали и той има принос за справедливата развръзка - предстои да узнаем.

Разследването започна през юни 2012 г. Тогава прокуратурата запорира всичките им акции в "Медийна група България – холдинг", наложи им впечатляваща гаранция от 500 и 100 хил. лв. и им забрани да напускат страната.
Следовател по делото е прясно назначеният шеф на столичното следствие Петър Петров. Очевидно - напълно заслужено.
На всички българи и особено на тези, които претистират по улиците вече цял месец – честито!

Разследването срещу съсобствениците на медийна група "България" Любомир Павлов и Огнян Донев бе приключило с мнение на наблюдаващия прокурор да им бъдат повдигнати обвинения за пране на пари и данъчни престъпления.
До делото срещу Павлов и Донев се стигна след сигнал на бившите им съдружници Христо Грозев, Карл Хабсбург и Даниел Руц. Двамата твърдят, че чрез покупката на вестниците "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов и Огнян Донев са изпрали пари, придобити от престъпна дейност.
Сигналите срещу Донев и Павлов бяха подадени в края на май 2011 г. първо до парламентарната комисия за контрол на ДАНС, а веднага след това са препратени към държавното обвинение. Паралелно с това сигналите са подадени и до разузнавателните служби на Великобритания и Кипър, както и до Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ).
Двата сигнала представляват подробно частно разследване, извършено от Грозев, Хабсбург и Руц, което има за цел да докаже съмненията, че Любомир Павлов е изпирал огромни суми през офшорни фирми във Великобритания и Кипър веднага след скандалната продажба на Общинска банка. Тримата изразяват съмнение, че именно с тези капитали е финансирано закупуването на пресгрупата от ВАЦ.
Като ключова фирма в сигналите се сочи дружеството "Ди енд Джи Асетс" ЕООД, което, според частното разследване на Грозев, Любомир Павлов е придобил изцяло веднага след подаването на първия сигнал за пране на пари, а преди това е било управлявано от близки до Павлов лица. Подалите сигнала бивши съдружници на Павлов смятат, че този ход цели прикриването на схемите.

В момента нито едно дело за данъчни измами не е в напреднал стадий, научи Фрог нюз от весели обвиняеми, пожеляли временна анонимност. Те били готови да излязат по площадите и да защитят родната правораздавателна система, която така всеотдайно се грижи за техните човешки права и финансови интереси, от несправедливи хули и обвинения, включително и от Брюксел. 

Малък коментар: Великолепната новина за оневиняването на двамата доблестни български милионери е ярко доказателство, че протестите по улици и площади не са напразни. Нито самозапалванията и кютека с полицията. Пред извоюваната победа - свобода за предприемачите Павлов и Донев, дори оставката на варненския кмет Кирил Йорданов изглежда като прашинка в окото на демокрацията. Вече е ясно, че българската правораздавателна система се е отърсила от зависимостите и работи на пълни обороти в името на справедливостта и правдата. Такава я искаме всички. Такава я искат и в Европа, САЩ и цялото прогресивно човечество! Дерзайте, смели магистрати! Президентът Плевнелиев да не се стиска, а да награди всички прокурори и следователи, както и потърпевшите Донев и Павлов с орден "Стара планина" за смелите решения и претърпените лишения. Сега Донев наистина може да стане премиер, при това не само в служебното правителство, а и след това.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5421 |07.03.2013 Л. Павлова: Остават още 35 км от АМ "Тракия" . 24| 9342 |07.03.2013 Убиецът на Илия Павлов - от "Килърите" . 10| 5712 |02.03.2013 Лиляна Павлова разкритикува Дянков . 14| 6084 |28.02.2013 Лиляна Павлова: АМ “Тракия” ще е готова цялата до юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads