Реклама / Ads
5| 4154 |10.09.2015 НОВИНИ

Н. Радулов: Тълпите мигранти се радикализират

.
Николай Радулов
Споровете по отношение на въздушния коридор са странни. В крайна сметка, изкристализира едно мнение, че можем да го разрешим, ако руските власти ни разрешат да проверим какъв е товарът на този самолет. Но едновременно с това научаваме, че междувременно е имало два полета, за които ние не знаем искано ли е разрешение и как е давано. Това каза пред БНР специалистът по национална сигурност доц. д-р Николай Радулов.
 

Непотвърден е слухът, че Русия изпраща авиация в Сирия, категоричен е той. Има само ограничен брой военни инструктури.

 

Според  експерта, е задължително да има сухопътна операция в Сирия, за да се овладее положетието там, тъй като авиационните атаки са неефективни и причиняват и много странични жертви.

 

Той коментира бежанската вална, заляла Европа така:

Проучвания се правят във всички страни, през които преминава бежанския поток и като че ли всички са съгласни с това,  че над 70% от всички мигранти са млади мъже. Това не е такава категория хора, които са толкова закъсали от военните действия, че трябва да бъдат пропускани през първа, втора, трета страна и то не в посока на страна, която би ги приютила така, че да не страдат от военни действия, а някъде, където биха живели много по-добре дори от жителите на страните, през които минават.

Аз специално забелязвам, че тези тълпи, които минават, все повече се радикализират. Те не само вече че изискват, което не би трябвало да правят, а и вече заплашват: „ще видите какво ще стане, когато отидем в Германия“.

Европа е толкова голяма, че дори 1 000 000 бежанци няма да създадат някакъв особен проблем. Но тези хора  заявяват друго: „Ние ще отидем там, където искаме, в Европа, след което ще повикаме семействата си.  А вие знаете ли колко са големи семействата на тези хора? Към всеки от тези 800 000, които няма да забележим, ще дойдат още по 15 – 20 човека.

Ако има лагери за сепариране на бежанците в България и Сърбия, това означава засилване на Фронтекс и запушване на „дупките“ по границата ни, допълни той. Според експерта, сред общността в Германия също назрява напрежение във връзка с бежанците.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4211 |05.09.2015 Труп на бебе на мигранти изплува край гръцки остров . 2| 4598 |05.09.2015 Първо във Фрог: Откриха 7 имигранти в млекоцистерна . 1| 4826 |04.09.2015 81 мигранти, превозвани от българо-унгарска трафикантска група, едва избегнали смъртта . 0| 4324 |03.09.2015 40 имигранти хванати край Перник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads