Реклама / Ads
49| 9425 |20.02.2015 НОВИНИ

Райчев: Борисов държи Асо Пика и познава българския народ

.
Андрей Райчев
Че се клатят, клатят се, но няма да паднат, заяви по НТВ журналистката Светлана Джамджиева. Татяна Буруджиева добави, че правителството така си е тръгнало, но изрази съмнения, че част от народните представители няма да гласуват за дълга и ще има инфарктно броене. Но каза, че и самите партии нямали желание да падат от власт. А и никой друг не бил поискал властта.
 
Тройната коалиция, в която участваше и НДСВ на Сакскобургготски, нямаше идеология, но имаха организационен съвет (регентски, наречен от журналистите), където решаваха основните въпроси, припомни Райчев. Той каза, че от 16-те милиарда за 12 никой не спори, че са нужни. Останалите 4 обаче говорели, че Борисов би могъл да управлява и без малките партии. Затова те сега извивали ръце.

На въпрос иска ли Борисов да става президент, Буруджиева заяви, че при възможността Борисов да има реална власт, едва ли би пожелал президентски мандат.

Мисля, че останалите ще приемат исканията на Борисов и на финансовия министър, но ще имат претенции към останалите 4 милиарда, уточни Джамджиева.

Няма част от държавния бюджет да не знаеш къде отива, възмути се Буруджиева. И допусна, че за тази година няма да има свежи европейски пари и инвестиции и затова се отваря такъв овърдрафт. В момента, в който го гласуват, ще могат да си теглят и да си харчат. Няма да има нужда от нови гласувания и зависене. Това, което разклати много новия имидж на Борисов, е основата на управлението. Единственият начин, по който той може, е да имаш пари и никой да не те пита къде отиват, добави тя. И той излезе от този имидж.

Борисов може да си позволи оставка, това е заплаха с Асо Пика, той може да си позволи нови избори, малките не. Борисов, подобно на Живков, през цялото време държи нещо много важно - Какво ще дам на народа. Това е и санирането. Това е знанието за българския народ, той е всякакъв, но помни подаръците, обобщи Райчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5462 |19.02.2015 Кадиев: Със заема "Борисов 2" иска лиценз да убива . 2| 4481 |18.02.2015 Борисов за свлачищата: Господ ни праща предупреждение . 2| 4382 |18.02.2015 Самолетът на Борисов пак не прибра колесник . 9| 4747 |18.02.2015 В. Симеонов: ДПС ще подкрепи новия дълг, за да не падне Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads