Реклама / Ads
16| 6511 |15.04.2013 НОВИНИ

Кр. Райдовски: България е страна на чудесата, но практиката с подслушванията е отдавна

.
Красимир Райдовски
И при министър Бонев се подслушваше. Целият инструментариум на МВР се използва незаконно, отчете Райдовски. През последните години се отишло само на СРС-та и кошаревски свидетели, смятат бивши служители.
 

Прецедент е това, което се случва сега, констатира по БТВ бившият секретар на МВР ген. В. Петров във връзка с темата за подслушванията. СРС-то е извънреден способ, но през последните години се отиде само на СРС-та и кошаревски свидетели, установи той.

Законовата регламентация и преди, и сега е една и съща, а министърът носи отговорност, каза бившият министър на вътрешните работи в кабинета "Костов" - Емануил Йорданов. Министърът отговаря за използването на СРС-та, няма как той да се дистанцира от това. Допускам, че е възможно един служител да извърши нарушение, хайде да са двама, но трима, четирма... А и какво означава един служител да си напусне рождения ден и гостите и да иде да унищожава доказателства. Значи този човек е имал самочувствие, гарантирано му отгоре, смята той.

Нищо страшно, обяви бившият секретар на МВР Иван Бояджиев. Но този Радко е некадърник. Първо получава нова апаратура, а тя подлежи на тренировки, на описание. Няма и никаква дисциплина, не се вписват автомобили кога влизат, кога излизат, което е стар навик. Унищожаването на прескъпа апаратура, без да знаеш, че следите остават, е некадърност, изреди Бояджиев.

От 90-та година винаги има пазар, прецедент няма, техниката се е използвала незаконно и преди, но тогава един човек лично разпореждаше и това беше Тодор Живков, заяви по темата ексразузнавачът и шеф на пресслужбата на Министерския съвет при Жан Виденов Красимир Райдовски. Тази практика не е отсега - по времето на министър Бонев също се подслушваше незаконно, имам документи за това, увери Райдовски. Целият инструментариум на МВР се използва незаконно, съобщи той. Важен е моралът на политиците. Има предпоставки, каза Цацаров, това още нищо не значи, изтълкува Райдовски и обяви България за страна на чудесата. Аз очаквах прокуратурата да излезе с резултат, че няма данни, изненадан съм, добави Райдовски.

Убеден съм, че сега нещата ще се разследват докрай, каза ген. Петров. Паметта на техниката дава възможност да се стигне до хората; тогава ще стане ясно всичко, всеки служител, който е подслушвал, няма начин да не е получавал заповед за това, заяви той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 4648 |12.04.2013 Кунева ще води през нормалността страната . 20| 5757 |10.04.2013 $36 млрд. са изчезнали от България за 10 години . 23| 8565 |10.04.2013 Кока-кола се мести в България . 8| 5747 |08.04.2013 България в дъното на ЕС по разходи за здраве

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads