Реклама / Ads
64| 8715 |14.12.2013 НОВИНИ

Кр. Райдовски: Евтим Костадинов се държи като отхвърлен любовник

.
Председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов е милиционер и селски детектив, заяви Красимир Райдовски, шеф на кабинета на Жан Виденов при премиерския му период, във "Факторът Кошлуков" по TV 7."Костадинов страда от синдром на отхвърления любовник. Той е отхвърлен, като кандидатства в първи факултет на "Симеоново" (сега ВИПОНД). Приемат го във втори - "Народна милиция", заяви Райдовски.
 

Доста емоционално той заяви, че сегашният Закон за досиетата е "кофа с лайна". Според него проблемът с досиетата и Комисията е в това, че в отношението към ДС има идеология на антикомунизъм. "Ако това го правят хора, които са пострадали от режима, ги разбирам. Но Костадинов, който е бивш комунист, да ми говори за антикомунизъм...", коментира Райдовски. Според него сегашният закон е кофа с фекалии. Той изреди известни журналисти от ДС - Валери Найденов, Иван Гарелов и Тома Томов. "Томов още не е излязъл, ще излезе и той", каза Райдовски. Той и бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев коментираха да се закрие ли Комисията или не.

Методи Андреев цитира документ, в който на последната среща на НРС и КГБ, от 22 септември 1990 се казва, че бъдещата работа на службите трябва да продължи да бъде на идейна основа. Да има частни фирми и фондации за сътрудничество.
"Комисията по досиетата да работи, за да видят какви хора са ни управлявали. А пенсиите на офицерите от ДС да са минимални, защото са работили престъпно", поиска Андреев. Райдовски пък извади една банкнота и му я подаде: Ето ти една рубла от моята пенсия."

"ДС съществува от 30 г. Външният министър на ЕС каза, че не го интересува ДС и му дреме от ДС. Когато извадиха имената на посланиците, казаха, че могат да работят. Всичко гори, а баба си чеше ушите. Аз 1990 г. бях на школа в Москва. Няма след 1990 г. българско правителство, в което около премиерите да няма хора от ДС. И най-големия комунист, антикомунист, лапсус, Иван Костов се беше обградил с тези хора. Комисията да отиде на бунището, защото само харчат пари на държавата", заяви Райдовски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5726 |04.12.2013 Емил Костадинов: В нормална обстановка Бюджет 2014 щеше да е приет . 33| 7339 |26.11.2013 Емил Костадинов: Посегателство на субсидиите на партиите ще ги тласне в ръцете на олигархията . 46| 5439 |26.11.2013 К. Костадинов: Предложението за Пеевски не беше грешка . 18| 9451 |25.11.2013 Виктор Николаев: Г-н Камен Костадинов лъже

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads