Реклама / Ads
14| 7859 |18.10.2013 НОВИНИ

Райдовски за Фрогнюз: На някои араби не може да се вярва!

.
Красимир Райдовски
У нас специалистите с арабски език са твърде малко и затова при интервютата се ползват хора от арабския контингент. А на такъв човек нямаш право, чисто професонално, да му имаш доверие!
 

По темата за бежанците много важно е да се изясни защо голяма част от тях влизат у нас без документи, коментира за Фрогнюз Красимир Райдовски, шеф на правителствената пресслужба по времето на премиера Жан Виденов. Първо, когато има такава критична ситуация, се правят два или три пункта на границата в зависимост от нивото на кризата и интензивността на потока и хората влизат през тях с личните си документи. Какво кара някои от тях да си хвърлят документите, пита Райдовски и добавя, че е почти невъзможно в такава ситуация да се установи кой кой е.

Има методика, на базата на която се провеждат т.нар. интервюта, но ние нямаме необходимият капацитет от преводачи. За да може да се води интервюто, трябва да има абсолютно доверие към преводача, а ние не сме готови с такъв ресурс. У нас специалистите с арабски език са твърде малко и затова се ползват хора от арабския контингент. Но на такъв човек нямаш право чисто професонално да му имаш доверие! За съжаление тези хора, които говорят за екстремизъм и тероризъм имат право да го говорят. И друго - защо Турция ги пропуска по този улесняващ начин?, пита Райдовски.

Въпросът за бежанците е много тежък, а ние, за съжаление, продължаваме да си чешем езиците, да си прехвърляме взаимни обвинения, а нещата излизат извън контрол. Кметицата обвинява изпълнителната власт, изпълнителната власт – на баба си хурката и става мижи, да те лажем! Дано тези хора, които правят тези черни прогнози, да не се окажат прави, въпреки че имат своите основания. А и има една приказка – бий самара, та да се сеща магарето, казва още Красимир Райдовски.

повече очаквайте в интервю на Красимир Райдовски за Фрогнюз 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5219 |26.09.2013 Райдовски: Законът за досиетата се използва за рекет . 6| 4989 |17.09.2013 Ще наказваме само някои бежанци . 67| 5123 |16.08.2013 Орешарски: Надявам се ГЕРБ да ме подкрепи за някои проекти . 41| 10720 |31.07.2013 Калин Каменов за Фрогнюз: Уволниха ме, защото не съм комунист

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads