Реклама / Ads
27| 5209 |26.09.2013 НОВИНИ

Райдовски: Законът за досиетата се използва за рекет

.
На мен ми е все едно какво ще направят със специалните служби на тази държава. Няма държава без разузнаване и контраразузнаване. Колкото е по-силна една държава, толкова са по-силни службите. През 1989 г. партийните величия си избърсаха задниците с Държавна сигурност.Това заяви в „Лице в лице“ по bTV ексразузнавачът Красимир Райдовски
 

Оттогава до сега, когато някъде има малко дим, вадят се досиета – с идеята „Дайте да отклоним вниманието“, каза още той. Според Райдовски него сериозно да се помисли за сигурността на разузнавачите, работещи за България, в това число и чуждестранните граждани. „За тези хора трябва да се мисли – които по една или друга причина са се хванали на това хоро. А ние с партийните и политическите дивотии застрашаваме живота на тези чужди граждани“, заяви ексразузнавачът.

„Идеология вече в разузнаването няма. Разузнавачите, за разлика от служителите на Външно министерство, събират информация, която се стараят да е достоверна и точна. Ако нашите първи държавни ръководители обръщаха повече внимание на разузнаването, нямаше да се стигне и до случая с българските медицински сестри в Либия. Тогава никой не е обърнал внимание на информацията, постъпила от разузнаването. Българското правителство е било предупредено след първия арест – тогава са били арестувани две жени. На базата на тази информация българското правителство е могло да вземе мерки и да бъдат прибрани нашите медицински работници“, допълни той.

Връщайки лентата назад, Райдовски заяви, че Иван Костов е върнал на работа 37 служители на ДС, а в най-близкото му обкръжение е имало кадрови служители на ДС.

„Законът за досиетата се използва като инструмент за рекет срещу вътрешнопартийни противници. Или трябва тези досиета да бъдат изчистени докрай, или трябва да бъдат затворени завинаги. 25 години минаха, стига спекулации с тях. На мен хич не ми дреме как ще коментират думите ми. Но до ден днешен има изключително честни хора, независимо, че са били служители на ДС. Навсякъде има помияри – в ДС, в Народната милиция, навсякъде“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5335 |14.06.2013 ГЕРБ: Законът за СРС-тата е с пробойни. Бисеров: Не е! . 88| 6406 |18.05.2013 Б. Димитров: Законът повелява изборите да бъдат касирани . 11| 5173 |27.04.2013 Илияна Йотова: Законът за референдумите има нужда от промяна . 18| 6892 |21.04.2013 Райдовски: За Флоров се говори какво ли не, а в прокуратурата няма нищо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads