Реклама / Ads
10| 13822 |10.01.2010 НОВИНИ

Райкова: Маргина е в ареста заради Радо Прашката

.
Венета Райкова не се е съгласявала да бъде свидетел по убийството на Боби Цанков, защото той пред нея изобщо не е говорил за Маргините, това каза за frognews.bg водещата на „Горещо”.
 
“Бях много шокирана, когато го научих. Тръгнах си от полицията без никой да ми казва, че ще бъда свидетел, после го прочетох в медиите”, каза Райкова пред frognews.bg.

SMS-a заради, който са оставили Маргина в ареста бил от Радо Прашката, твърди блондинката.

„Не се страхувам заради излъченото предаване, страх ме е от това, че ме правият свидетел, без да имат основание за това нещо, защото аз нямам информация. Боби Цанков никога не ми е говорил за Маргините”, каза за сайта ни Райкова. „Шокиращо е, събуждаш се, изведнъж разбираш, че един човек е заради теб в ареста, а ти си свидетел, как да го приема това нещо?”.

Водещата на "Горещо" е категорична, че не е давала показания пред съдия.

Венета Райкова каза, че лесно са взели решението да излъчат вчерашните кадри, защото са имали дълг към паметта на човека.


Радо Прашката на гости при Венета Райкова


Ето какво написа Райкова до медиите:

Вчерашният ден беше особено странен за мен, след като от журналистически обаждания и публикации (а не от съответните органи и институции!) аз научих, че съм един от тримата свидетели, на чиито показания се позовава съдът, за да остави в ареста Красимир Маринов, известен като Големия Маргин, заявява Райкова.

Тя посочва, че не е разпитвана пред съдия, а пред дознател и впоследствие се оказва, че е водила неформален разговор с Мирослав Данаилов, шеф в сектор “Убийства” в СДВР.

Никога не съм свидетелствала, че убитият Боби Цанков е бил притеснен за живота си - просто защото той не беше. Това повече от ясно се видя и в снощното предаване "Горещо" с неизлъчвани преди това откъси от интервюто с него. На многобройните ми въпроси по темата и в студиото, и извън него, Боби Цанков отговаряше с шеги и усмивка. Независимо какво му се иска на някой, в нито един от разговорите ми с Боби Цанков не е ставало дума за Маргините. Той предпочиташе да прави разкрития за вече мъртви представители на подземния свят, казва Райкова.

В писмото тя посочва, че заплашителният SMS от анонимен телефон, който е получила е отпреди почти два месеца по повод първото интервю с Боби Цанков, излъчено в предаването.

На този номер отговаря небезизвестният участник в Big Brother Радо Прашката. По темата имаше обширна публикация във в-к "Труд", която лесно може да бъде проверена в архивите. С други думи, при по-свободен прочит може да се каже, че SMS от Радо Прашката е основната заплаха, за която съм свидетелствала, посочва Райкова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4998 |10.01.2010 25-годишна уби човек заради водка . 9| 5106 |09.01.2010 Маргина остава в ареста, трима свидетели срещу него . 2| 10701 |06.01.2010 МВР пусна видео от ареста на Големия Маргин . 0| 5190 |05.01.2010 Оставиха "Наглите 2" в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads