Реклама / Ads
49| 5267 |14.11.2013 НОВИНИ

Ранобудните: Окупацията продължава

.
Източник: Булфото
Идеята ни беше да покажем на народните представители, че имаме силата да им попречим да напуснат сградата на парламента. Искаме тези хора да разберат, че ни е омръзнало. Корупцията в България е достигнала невиждани нива.
 

На пресконференция в окупирания Ректорат "Ранобудните студенти" разкриха своята версия за сблъсъците и инциденти пред парламента. Брифингът се проведе в 272 аудитория на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Зад микрофоните застанаха Ивайло Динев, Александър Попов, Андреа Попова, Йордан Цанов, Цвета Дойчева и Румен Стоев. В рамките на 40 минути те обсъдиха случилото се на 12 ноември пред Народното събрание.

На пресконференцията не бяха допуснати всички журналисти. Студентите обясниха, че решението, за това кой да присъства на пресконференцията е било взето на общото им събрание. Самите журналисти бяха ескортирани до аудиторията от представители на "ранобудните студенти".

Ранобудните допълниха, че полицейското насилие срещу тях е било огромно. Те разказаха как са били бити и вкарвани в камионетките на полицията. "Тормозят близките ми. Звънят на родителите ми и ги заплашват", разкри един от участниците.

"Полицията е изпълнявала нареждания, но тези действия не могат да се оценят положително, защото имаше насилие. В един момент бяха задействани толкова много полицаи. Това е неадекватна преценка на ситуацията, може би е страх или предпазливост", обявиха още студентите.

Коридорът и пространството пред аудиторията са превърнати в ателие, където желаещите промяна млади хора изработват своите плакати и агитационни материали. Журналистите бяха посрещнати от плакати "Да премахнем заедно туморите" и "Студенти и граждани, заедно срещу системата".

Окупацията на университета продължава. Към момента няма опасност от нулева година, категорични бяха студентите. Те призоваха всички, патриотично настроени студенти и граждани, да се присъединят към тях утре от 11 ч. "Ще бъдем навсякъде - отпред и отзад на Народното събрание"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6076 |13.11.2013 Ранобудните студенти: Окупацията на Ректората на СУ продължава . 20| 5024 |12.11.2013 Няма категорично решение за прекратяване на окупацията на Ректората . 74| 5566 |12.11.2013 Борисов: Що за морал да биеш децата и да продължаваш да стоиш на власт . 21| 6204 |12.11.2013 М. Радева: Изпуснала съм много, но явно кризата продължава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads