Реклама / Ads
5| 6015 |29.01.2014 НОВИНИ

"Ранобудните студенти" почнаха да се отлюспват

.
Или ще продължат да съществуват, докато се проведе голям обществен дебат, или ще се превърнат във формална организация около, която да се обединят и събират студентите.
 

Доколкото знам студентите, които са отишли на срещата вчера с Реформаторския блок, са казали, че отиват на нея в лично качество, а не, за да представляват официално „Ранобудните студенти". Ние идваме тук в студиото също в лично качество, заяви по БТВ Ивайло Динев, един от лидерите на „Ранобудните студенти".


За разцепление при „Ранобудните студенти" едва ли може да се говори, това е по-скоро нормален процес. В началото ни събра окупацията и сега е нормално всеки да намери своя път и начин да продължи протеста, каза Динев. Хората, които протестираха около Ректората, напрежението, хората отвън, опитите на полицията да нахлуе: всичко това беше безумно. Ние отидохме при хората и изложихме нашите виждания. Самите окупатори ни заявиха, че са имали намерение на другия ден да излязат, разказа Динев.
 

Има два пътя на развитие на „Ранобудните студенти": те да продължат да съществуват, докато се проведе един голям обществен дебат по темите, заради които се създаде нашата неформална организация или „Ранобудните" да се превърнат във формална организация около, която да се обединят и събират студентите, посочи Динев. 
 

Имаше усещане, че втората окупация се прави на инат и това не се прие от хората, отчете той.

Окупацията не постигна целите си, за съжаление, каза на свой ред "вторият окупатор" в СУ Антон Филев. Според него част от хората били участници в първата окупация. Това бяха по-радикалните хора от нас.

 

Димитър Вълчев от „Ранобудните студенти" потвърди, че пътищата на хората от неформалната организация са започнали да се разделят. Засега настроенията били „Ранобудните" да останат неформална организация и да изпълняват целите, заради които първоначално били създадени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5091 |08.01.2014 Реформаторите търсят рамо от "ранобудните" . 16| 4934 |28.11.2013 Царистите започнаха подписка за задължителен вот . 31| 5108 |18.07.2013 Зинаида Златанова: Протестите започнаха през януари . 65| 6783 |24.05.2013 Мая Манолова: ГЕРБ започнаха с магариите от първия ден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads