Реклама / Ads
6| 6733 |22.02.2010 НОВИНИ

Расате хвърли председателската оставка в БНС

.
В писмо до медиите лидерът на БНС Боян Расате обявява, че се оттегля от поста си на председател в националистическата формация.
 

Като мотиви той посочва непрекъснато вменяваната му вина, че заради него се е разпаднало националистическото движение у нас. Националният съвет на БНС вече е избрал ново ръководство с тричленен състав и временен статут. За съпредседатели са избрани Звездомир Андронов, Асен Кръстев и Николай Николаев.

"Скъпи съратници, симпатизанти и съидейници от БНС и цялата Национална съпротива, преди повече от 8 години аз и още няколко съмишленици създадохме организацията Български Национален Съюз, която днес е добре позната у нас и в чужбина. Тогава през 2001 година ние си поставихме амбициозната задача да създадем мощна националистическа организация, която да обедини не само националистите в България, но и всички Българи. Затова избрахме и това име. БНС извървя дълъг път, осеян с много трудности и препятствия. Мнозина не издържаха и се отказаха, но онези, които оставаха, ги крепеше другарството и фанатичната вяра в това, което правят. Така въпреки липсата на сериозни средства и гръб, който да ни пази, устояхме на репресиите, на арестите и делата, които властимащите водеха срещу нас. Аз не се отказвам от идеите си и никога няма да спра да се боря за България, но съм твърдо убеден, че решението, което взимам днес, е единственото правилно в тази ситуация, когато мнозина ме обвиняват за неуредиците в националистическите среди и ме сочат като виновник и пречка за едно или друго .

Ето защо, без някой да ми е повлиял, противно на всички „лидери”, които са се вкопчили в постовете си, реших да се оттегля като Водач на Български Национален Съюз, който създадох, и на който безрезервно отдадох 8 години от живота си. Решението ми е продиктувано и от нежеланието да водя безсмислени битки, които ще доведат до още по-голямо разединение сред националистите. Надявам се, че моите верни съратници от БНС и другите честни националисти в България, вместо да униват, ще се възползват по най-добрия начин от моето решение и в крайна сметка истината, а с нея и ние един ден да победим, пише в писмото си Боян Расате.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 5195 |18.02.2010 Сидеров поиска оставка на Иван Костов . 0| 5005 |01.02.2010 Шефът на комисията по хазарта подаде оставка . 8| 5339 |08.02.2010 Червен депутат хвърли имунитета си, иска да го разследват . 0| 6809 |08.02.2010 Искат оставката на зам.-министър Дерелиев, от МК го бранят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads