Реклама / Ads
20| 7107 |23.11.2013 НОВИНИ

Расате към Каролев: Не знам за плоския данък, но живеем все по-зле

.
Националистът Боян Расате призова икономиста Каролев по ТВ7 да не му се прави на умник и да не му говори за цифри и години със сложни фрази по темата за новите социални мерки на правителството и облекченията за т.нар. „работещи бедни”. "Не знам плоския данък добър ли е или лош, но българинът живее все по- зле. На нас не ни харесва, че сме гладни”, отсече Расате.
 

На тези реплики Каролев отвърна, че Расате може да се опита да се надцаква с Волен Сидеров и да предложи, ако иска 2000 лв. заплата. "Нали знаете обаче, че той ще контрира с 4000 лв. Това са абсурдни неща. Може да не ви харесва статистиката, но тя не лъже. Когато се внесе плосък данък икономиката тръва нагоре”, аргументира се на висок тон икономистът.

Каролев влезе в спор и с представителя на Евромайките Даниела Колева, като я иронизира, че мисли да направи партия Евробащи.
„Българките спряха да раждат, защото на тях се гледа като на продукт. Правителството иска да замаже очите на българските майки с 12 лв. Ние повече няма да предлагаме гласовете си. Това е поредната популистка мярка. И да ви кажа ако не знаете, че през месец май няма да има само евроизбори, а ще има и парламентарни. Представяте ли си майки със заплата от 340 лв да плащат детски градини по 70 лв.!?”, недоумяваше Колева.

Скандалите по оста „бедност-власт” продължиха и по време на втората тема, свързана с предлаганата от граждански движения операция „Чисти ръце”. Разпалената Даниела Колева заяви, че няма майка, която да иска да пипат детето й с мръсни ръце и няма гражданин, който иска да го пипат политици с мръсни ръце.  „Затова и „България без цензура” задвижи тази операция. Искаме лустрация на политици във и извън парламента”, сподели Колева.

Владимир Каролев не пропусна коментар по темата като заяви, че идеята за деклариране на доходите на политиците приема, но с предложението за СИК и ВИС то олеквало и няма как да стане. Боян Расате скочи разпалено и заяви, че ситуацията няма да се промени, докато не се направи генерална чистка.  "Протестиращите имат искания и боклуците в парламента трябва да ги чуят. Хората по мегданите искат да видят политиците в затвора. Отидете по селата г-н Каролев, а не да ходите само по бул. „Витоша”. Стотици хиляди българи са голи и боси, Каролев! Няма как да нахраниш един народ, ако не се изчисти политическата върхушка”, размаха пръст Расате.

Каролев отвърна на словесната атака, че може да има бедни хора, но народът не е гол и бос.  „В студиото има ли голи и боси...Не, не виждам такива. Аз ходя по селата много повече от вас. Трябва да стане ясно, че промяната идва само по един начин - с избори. Хората първо да отидат да гласуват, а после да гледат и за кой гласуват”, посочи Каролев.

Особено язвителен бе спорът в студиото по третата тема за гражданските патрули. Владимир Каролев бе категоричен, че те нямат място на улицата и полицията е тази, която трябва да върши тази работа. „Знам само за един случай на изнасилена жена от чужденец. В същото време това се прави от десетки българи. Хората казват, че са спирани за проверка от подобни патрули и, че са били притеснявани. Затова има и доказателство”, заяви Каролев. Репликата изправи Расате на нокти, като националистът контрира събеседника си с довода, че е неинформиран. „Това, че ти не знаеш не значи, че не се случва. Това, че някой не знае за даден проблем, не значи, че този проблем го няма. Проблем има в цялата страна. Недейте да говорите така, когато не знаете фактите. Това, че сте видяли някъде някаква снимка не значи нищо.Никой не го е правил, защото няма правомощията”, заяви Расате.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 6151 |21.11.2013 Ромски отряди срещу патрулите на Расате . 13| 6397 |21.11.2013 Расате в тв студио: немити журналисти миришат на готвено . 21| 5919 |19.11.2013 Каролев: Българската икономика ще спечели от марихуаната . 85| 5278 |16.11.2013 С цветя и знамена социалисти се събират на Орлов мост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads