Реклама / Ads
11| 6409 |12.09.2010 НОВИНИ

Рашидов наплю Местан, а после: "Оттеглям думите си"

.
Оттеглям думите си, не мога да знам кой какви роднини има. Така в предаването "На четири очи" по Нова телевизия килтурният министър замаза гафа си от петъчния парламентарен контрол. Той нямал намерение да подава оставка от поста заради дребни работи. Освен това скулптурът опроверга обвинението, че снаха му била уредена от него на работа в кърджалйския театър.
 

Не само, че не съм ходатайствал, а напротив - помолих да я уволнят. Тя бе първият освободен от там, след като станах министър, поясни Рашивод.

Министър Рашидов ме направи много популярна с моята фамилия, благодаря му, но нямам нищо общо с депутата Лютви Местан. Това обяви днес по-рано пред БНР Сабиха Местан по повод избухналия в петък скандал между Вежди Рашидов и Лютви Местан в парламента.

Тогава културният министър каза, че роднини на Лютви Местан използвали театър „Кадрие Лятифова” в Кърджали за лични облаги. Л. Местан пък отвърна, че ако това е вярно напуска парламента, ако не - чака оставката на културния министър.

Лютви Местан доказа своята загриженост за българската култура, и вместо Рашидов да отговори на въпроса кое наложи затварянето на двата културни института, през цялото време се занимаваше с моята персона. Съжалявам, че трябва да падна на нивото на министъра на културата, допълни Сабиха Местан, която е зам. директор на спорния театър, носещ името на майката на Вежди Рашидов.

Извинявам се на снахата на Вежди Рашидов, тя с негов натиск беше назначена в държавния театър "Кадрие Лятифова". Би трябвало Рашидов да се замисли първо преди да ни обвинява в роднински връзки с Лютви Местан. Той ли е разпределил да останат в нашия театър 24 души творчески персонал, а от другия театър да бъдат съкратени само 3 човека, пенсионери. Докладвали ли са одиторите на Министерство на културата за получени хонорари от служители на сега действащото министерство, които сега правят реформата на Рашидов, попита още Сабиха Местан. Според нея Рашидов мълчал по тази тема.

Защо като толкова беше загрижен Рашидов за съдбата на този театър не изпрати миналата година одит, когато се сменяше директорът, попита г-жа Местан. Рашидов си позволи да говори от трибуната на НС доста неистини. Този държавен театър не е бил никога турски – турските театри са в Турция, не в България. Нямам роднински връзки с господин Лютви Местан, бих се гордяла ако имам. Аз съм била назначила мои близки, никога зам.-директор не назначава, категорична бе обвинената в далавери шефка. Тя припомни, че цялата дейност на театъра се ръководи от директора, и поиска министър Рашидов да се извини не само на нея, но и на актьорите, на творците, които той нарече самодейци.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6339 |10.09.2010 Местан и Рашидов в престрелка заради театъра в Кърджали . 26| 5605 |01.09.2010 В. Рашидов: Стигаме до пенсийката и оставяме артиста в мизерия . 19| 4776 |19.06.2010 Рашидов цепи тандема 'Борисов-Цветанов' . 19| 4673 |24.05.2010 В. Рашидов: Не може на 7 млн българи да има 7 опери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads