Реклама / Ads
12| 5349 |05.09.2013 НОВИНИ

Рашидов: Преди 8 години на маса се създаде медийният монопол

.
Вежди Рашидов
Медиите започнали да се изживяват като първа власт, защото 90% били в ръцете на един човек. Когато аз съм бил млад, красив, прав, здрав, Пеевски още не е бил роден, каза Рашидов.
 

Медиите у нас започнаха да се изживяват като първа власт, не като четвърта. Затова аз самият се изолирам от тях, защото ме плашат, каза по БТВ бившият министър на културата Вежди Рашидов. И няма как това да не е така, при положение, че 90% се концентрираха в ръцете на един човек. Ние говорим за монопол в енергетиката, но никой не казва, че свободата на словото е заплашено, защото един човек има монопол над нея.
 

Такова тълкуване на ситуацията с медийния пазар в България даде пред bTV бившият културен министър Вежди Рашидов, провокиран от въпрос за изтекъл в някои медии запис на негов личен разговор, в който той говори нецензурно и се възмущава от опасността от монополи в страната.

Те (монополните медии) станаха килъри, те започнаха да стрелят – по неудобните. Тук става въпрос за едно СРС и ако имаше закон, аз щях да ги осъдя – видяхте как Мърдок закри най-тиражирания си вестник заради подслушване”, коментира Рашидов.

 

И допълни, че той знае кой е дал идеология за закупуване на всички медии. „Е, няма да ви го кажа сега кой е, когато трябва, ще ви го кажа. Знам къде започна този план и как се осъществи в рамките на 8 години. Аз съм възрастен човек, моята биография не почва откакто е роден Делян Пеевски. Недейте да гадаете, нещата стават на една маса, там където много пари се въртят”, заяви още ексминистъра от кабинета „Борисов”.

Той се обяви за бъдещ радетел за закон за медиите – „не може само те да имат права, трябва и аз да имам права. Не съм момченце създадено миналата година и то от крадени пари. Когато аз съм бил млад, красив, прав, здрав, Пеевски още не е бил роден”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 5689 |05.09.2013 М. Манолова: Правителство свърши за 3 месеца повече работа от предишното за 3,5 г. . 10| 5291 |04.09.2013 Нинова и Павлова кръстосаха шпаги преди сесията на парламента . 56| 5761 |28.08.2013 Борисов по Фейсбук: Преди да изгонят всички кадърни, управляващите няма да се спрат . 27| 7827 |25.08.2013 Ген. Атанасов: Сегашните и предишните се изнудват задкулисно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads