Реклама / Ads
19| 5466 |28.12.2013 НОВИНИ

Рашидов: Протестиращите да се втвърдят, с пиана не става

.
Протестиращите трябва да втърдят позицията си. Исканията им трябва да станат категорични, целенасочени, ясни и точни. Те самите видяха, че с пиана и концерти нещата няма да се получат. В никакъв случай не призовавам за гражданска война. Просто протестиращите трябва проведат една битка. Това каза пред bTV Вежди Рашидов.
 

Хората искат избори и това право им се полага. Волята на народа е свещена. Хората искат промяна и протестират за собствения си живот. Всяка една партия се готви за властта. ГЕРБ не прави изключение. При нас няма разцепване. Напусналите депутати са политически брокери, обясни той. Аз познавам Волен Сидеров отдавна. Беше беден като листна въшка и ходеше с едно опърпано кожено яке. Сега го виждаме с пурите и уискито. Баровец. Това е грозно. Рязката промяна дразни хората. Парите за този лукс на Сидеров идват от българския данъкоплатец, категоричен беше бившият министър на културата.

Има политици, които са по-заможни и имат бизнес, но има и такива, които влизат в политиката, за да сменят коженото яке с нещо по-луксозно. За съжаление това са 80% от политиците, разкри Рашидов. Една опозиция има правото да използва всички лостове и политически ходове. Ние искаме да покажем кой и как управлява държавата. Това е тройната коалиция. Златният глас на Сидеров крепи правителството. Има един човек, който старата политическа класа крепи и го превръща в икона. Това е Ахмед Доган. Той дърпа конците и управлява България. Това според мен не е изненада за никого.

Българите трябва да гласуват, за да не допускат Доган до властта. Времето ще покаже дали неговото управление ще е вредно. Ще дам само един пример. Няма учен в БАН, който да е получил по-голям хонорар от 10 000 лева. Доган ги удари всичките в земята с мозъка си и със своя хонорар от 2 милиона. Интересно е нали, запита риторично Рашидов. Бившият министър даде интересен коментар и на въпроса, къде е изчезнал Христо Бисеров. Той отиде при фекалиите. Падна във фекалната яма. Рашидов осъди и боядисването на паметника на Димитър Благоев. Всяко едно посегателство срещу паметник на културата е престъпление, обясни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4903 |14.12.2013 Рашидов: Цецка Цачева е старшината на ротата ГЕРБ . 27| 5142 |05.12.2013 Протестиращите си тръгнаха, депутатите остават . 25| 5302 |29.11.2013 Рашидов: Влизат в парламента от село, а излизат бизнесмени . 2| 6833 |27.11.2013 Анна Заркова: Полицията да се санкционира по-строго от протестиращите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads