Реклама / Ads
1| 6719 |18.11.2009 НОВИНИ

Разбиха банда, "смукала" от кредитни карти

.
Организирана престъпна група е разбита при международна полицейска операция с активното участие на служители на ГДБОП. Задържаните са се занимавали с изготвяне на скимиращи устройства и фалшиви кредитни карти, ползвани предимно за теглене на пари в европейски страни, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 

В операцията са участвали и антимафиоти от областните дирекции в Пловдив, Пазарджик, Хасково, Ямбол и Бургас. Те наблюдавали престъпната група от около три месеца. През това време са предприети многобройни оперативни действия и разследвания, при които са установени членовете на групата и метода на действието им. По време на работата служителите на ГДБОП осъществили взаимодействие с колегите си от Полша и Австрия. След като са събрани достатъчно данни, спецполицаите планирали операцията за задържането на групата.

В акцията на 16 ноември, проведена под наблюдението на Върховна касационна прокуратура и Окръжна прокуратура-Пловдив, се включили антимафиоти на ОДМВР- Пловдив, Хасково, Ямбол, Бургас и Пазарджик. Така в ареста за 72 часа били задържани петима мъже, а паралелно с тях в Полша били арестувани още трима българи, членове на същата престъпната група. Сред задържаните у нас е и лидерът им - 37-годишен пловдивчанин, срещу когото е повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група, а срещу останалите четирима обвинението е за участие в престъпна организация.


При претърсването на повече от десет адреса в Пловдив, Бургас, Ямбол и Стара Загора са намерени компютърни конфигурации; много външни хардискове, магнитни носители – CDR, DVD и флашпамети; електронни устройства “четци” и матрици за изработването им; микрокамери, цифрови минифотоапарати, SD-карти и очила с вградени камери; мобилни телефонни апарати. Иззети са и голямо количество USB-устройства, атрибути за мобилни телефони и цифрови апарати, захранващи кабели, батерии, уреди и средства, ползвани за изработването на скимиращи устройства.

В хода на операцията на територията на Пловдивска област са открити и две работилници за изработване на скимиращите устройства, предназначени за ползване предимно в европейските страни – заяви окръжният прокурор Иван Даскалов, който каза още, че предстоят различни експертизи по събраните до момента доказателства.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6986 |24.10.2009 Разбиха мощна група за търговия с оръжие . 3| 7614 |08.10.2009 Разбиха наркогрупа в "Младост" . 3| 5271 |25.09.2009 Разбиха мощна наркогрупа . 7| 5886 |15.09.2009 6 години зандан поиска Янев за "чуждите карти"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads