Реклама / Ads
7| 6228 |29.12.2009 НОВИНИ

Разбиха столична наркогрупа

.
Организирана престъпна група, разпространявала наркотици на територията на столичните квартали “Надежда”, “Връбница” и “Свобода”, е разкрита от служители на сектор “Наркотици” при СДВР, съобщават от полицията.
 



Криминалистите разследвали сигнал, подаден в края на октомври, по който било образувано досъдебно производство. Те установили, че групата, ръководена от И.М. /34 г./, известен с прякора Слънцето, е изградила собствена мрежа от дилъри. Негови най-доверени хора били Д.Г. /28 г./-Данкера и Е.Х. /24 г./-Льони Милиони.

Попаднали в следите на групата, полицаите планирали и по-нататъшните си действия. На 13 ноември в района на жк «Сердика» те заловили тартора на бандата и 34-годишния Б.М. в момент на покупко продажба на дрога. При вида на служителите на реда клиентът на Слънцето побързал да се отърве от стоката и изхвърлил на земята найлонов плик с буца амфетамин. Последвало претърсване в жилището на И.М., където са намерени и иззети различни количества марихуана и амфетамин, електронна везна и пластмасов бидон с останки от амфетамин по дъното. На двамата била наложена мярка за неотклонение за срок от 72 часа.

Три дни по-късно последвала полицейска операция в ж.к. “Надежда” , където служители на столичното Второ РУМВР задържали 22-годишния Р.Ф. с 5 пликчета амфетамин и три мобилни апарата. Криминалистите бързо установили съпричастността на Р.Ф. към организираната престъпна група.

На 29 ноември последвало претърсване в жилището на 31-годишния А.С. в ж.к. “Надежда”, съгласувано с градска прокуратура. Там полицаите заварили Л.Г. /31 г./, вече осъждан за разпространение на наркотици и 31-годишните Р.С. и В.А. – също дилъри към бандата.

Поредна полицейска акция била планирана и проведена на 17 и 18 декември, при която в полицейския капан попаднали Т.Г. /33 г./-Шмеки, в когото открили 15 пликчета марихуана и Д.Г. - Данкера. В жилището му са намерени електронна везна, сим карти и мобилни телефони. Пет дни по-късно криминалистите влезли в следите на Льони Милиони и неговия авер Д.П./26 г./, известен с прякора Пашкула - и двамата от кв. Надежда. При извършените процесуално следствени действия в домовете им са намерени различни количества марихуана.

На Д.Г.-Данкера е наложена постоянна мярка “Задържане под стража”, а Е.Х. и Д.П. ще останат в ареста за 72 часа.
Работата по установяване и на други лица, съпричастни към дейността на организираната престъпна група продължава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5236 |15.12.2009 Разбиха банка, но се смилиха над пачките . 7| 5306 |10.12.2009 Ограбиха трезор, разбиха 190 касети . 0| 5130 |21.11.2009 Опитни планеристи се разбиха . 1| 6719 |18.11.2009 Разбиха банда, "смукала" от кредитни карти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads