Реклама / Ads
21| 11666 |26.03.2015 НОВИНИ

Разбили ГДБОП заради тайни за властта, сред тях и за Б. Сарафов и депутат

.
Борислав Сарафов
Докладна записка за извършени нарушения от страна на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов отлежава без каквито и да е последствия за него в прокуратурата. Това установи проверка на Фрог нюз.
 

Въпросният документ е част от досъдебно производство №110 от 2012 г. по описа на ГДБОП, свързано с измами за милиони левове от страна на майката на депутата от БДЦ Светлин Танчев-Лиляна.

В хода на проверката антимафиотите възложили на НАП да извърши цялостна ревизия на дейността на жената. За да съберат достатъчно годни доказателства за евентуална престъпна дейност, ченгетата използвали и СРС-та. В момента, когато ревизията била в разгара си, външното наблюдение попаднало на доста заинтригуваща среща. Според разследващите в едно заведение се срещнали уличената Лиляна Танчева, заедно с шефката на проверяващата група от НАП, Светлин Танчев и Борислав Сарафов, който по това време все още бил шеф на апелативната спецпрокуратура. Сарафов е племенник на Лиляна Танчева.

Информацията веднага била докладвана на тогавашният главен прокурор Борис Велчев, който от своя страна наредил материалите да бъдат изпратени в Пловдивската окръжна прокуратура. Изненадващо обаче, там случаят бил качен на трупчета.

Малко по-късно зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че има потулена преписка, свързана с Борислав Сарафов, която той лично виждал с очите си. Веднага след това нещата попаднаха в порочна спирала. За да защити заместника си, считан за близък с кръга КОЙ, главният прокурор Сотир Цацаров изискал справка от шефа на ДАНС Владимир Писанчев. Писанчев обаче също е считан за част от кръга КОЙ, затова съвсем очаквано обяснил, че няма нищо срещу Сарафов, след което нещата се приели за приключени. Участието на Сарафов се обяснява само с родниството с Танчева и нищо повече.

Цацаров дори защити подчинения си с думите: "Много е удобно да бъде отстрелян, защото Борислав Сарафов е двигателят на разследвания, които са свързани както с енергетиката, така и лица с имунитет или вече със свален имунитет и защото отстрелването му цели блокирането именно на тези разследвания. На хората, които имат такива цели, ще кажа ясно – това няма да стане. Борислав Сарафов продължава и ще продължава да бъде мой заместник". Прави впечатление, че Сотир Цацаров не защитил нито един от своите колеги с този хъс и енергия, макар срещу някои от тях да са изричани клевети, а някои дори бяха заплашвани със смърт и следени.

Разследващи обаче твърдят, че в документа, който е разписан от Цветанов, има данни не само за оказване на натиск, но и „други данни за престъпления”.

В архивите на ГДБОП има и папка за бизнеса на скандален  депутат с проститутки и модели. При разпит негов доверен човек, работещ в момента в известен "жълт" вестник, разкаал с подробности кое как е правено, включително и баровците, които били уреждани с жански ласки. Сред тях са известни политици, управници, магистрати и бизнесмени.

Запознати със съдържанието на докладната записка смятат, че една от причините за разформироването на ГДБОП са именно документи като тези срещу зам.-главният прокурор Борислав Сарафов и известния депутат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5434 |25.03.2015 Намериха и втората черна кутия на разбилия се самолет . 0| 4694 |25.03.2015 Няма българи на борда на разбилия се самолет . 5| 5252 |25.03.2015 Анализаторът Т. Ников: От бюджета на НСО да се даде на ДАНС и ГДБОП . 32| 10038 |24.03.2015 Разбилият се самолет сервизиран в София за последно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads