Реклама / Ads
6| 5600 |28.12.2009 НОВИНИ

Разбита е организирана наркобанда

.
Полицията разкри престъпна група, действала в Добрич Източник: МВР
Добрички полицаи задържаха организирана престъпна група за разпространение на наркотици, съобщава пресцентърът на МВР.
 

Строга йерархия на подчинение на четири нива в структурата, маскирани тайници и наркотици са разкрити при разследването. Арестувани са 10 души с наложени мерки "задържане под стража".

Отделни прояви на членове на бандата са наблюдавани в продължение на почти две години. През този период в полицията периодично постъпвала информация за различни деяния.

През 2009 година в областта са регистрирани палежи на автомобили, на домове, причиняване на средни и тежки телесни повреди, заплахи за живота и здравето на граждани.
В началото на октомври тази година в Добрич е била формирана самостоятелна работна група, като полицаите са работили под контрола на ръководството на ОДМВР-Добрич и прокуратурата.

Членовете на четирите нива не се познавали помежду си."Управляващите" всяко ниво се отчитали пряко на ръководителя, а трима от организираната престъпна група имали специални функции като изпълнители на наказателни акции върху най-ниските нива за гарантиране на контрол по веригата и за силово налагане на "вътрешния ред" в структурата.

По случая са разпитани 12 свидетели.Групата се е занимавала с разпространяване на хероин, амфетамини, екстази и марихуана на територията на Добричка област.

Открити са тайниците, в които групата съхранявала наркотиците.Използвани са маскирани изкопи, разположени в горски пояси в околностите на Добрич. Достъп до тях имали членове от второ ниво, които по указания на ръководителя на групата, ги зареждали или доставяли оттам дрогата.



Марихуаната, открита в един от тайниците на престъпната банда


Точно при една от "совалките", на 15 декември, към 19 часа при съвместно предприети оперативни действия са установени двама от членовете на групата, докато се придвижвали с лек автомобил към гориста местност край Добрич, за да заредят едно от депата с наркотици.

Те са задържани на местопрестъплението в момент на разкопаване на тайника, откъдето са иззети намерените вътре 300 грама амфетамин, а у един от един от двамата - 25 грама марихуана.

При обиските са открити наркотици, оръжия-газови и бойни пистолети и боеприпаси за тях, везни за измерване на наркотични вещества, преносими радиостанции, заглушители за мобилни телефони и полицейски радиосигнали.

Задържани са общо десетима - освен ръководителя С.П. (34г.), също и К.Л.( 32г.), Д.Д. (36г.), С.Е.(26г.), Г.Г.(31г.), Д.К.(27г.), П.Ж.(26г.), Д.Р.(27г.), М.С.(24г.) и В.Б.(23г.), всички от Добрич и региона.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5125 |18.12.2009 Политика и бизнес стоят зад организираната престъпност . 8| 5101 |23.10.2009 В Рим нищят българската следа в корупцията и в организираната престъпност . 10| 4798 |07.10.2009 Цветков и Петков доказват, че БСП е свързана с организираната престъпност. . 21| 5004 |17.02.2009 "Монд": B България има два вида организирана престъпност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads