Реклама / Ads
3| 7354 |04.11.2009 НОВИНИ

Раздадоха годишните награди на СБЖ

.
съпругата на покойния професор Веселин Димитров – Любка Еленкова Източник: Вяра Йовева
Наградата за цялостен принос към българската журналистика на името на известния журналист и публицист Йосиф Хербст бе присъдена посмъртно на проф. Веселин Димитров на днешната официална церемония в БТА.
 

Наградата за цялостен принос, която се присъжда за първи път бе дадена на съпругата на покойния професор Веселин Димитров – Любка Еленкова.

„Наградите по време на криза са нещо, което се помни в цял живот. Целият свят е в криза, но българската журналистика не е”, каза по време на церемонията председателят на СБЖ Любомир Пеевски. И подчерта, че тези награди се присъждат за приноса на качествената българска журналистика за решаването на сериозните проблеми на нашия народ в годините на прехода и за утвърждаването на нашата страна.



БНТ получи наградата в раздела за електронни медии (телевизии) за поредицата материали от рубриката „50 години БНТ”. Наградата прие програмният директор на БНТ - Невена Антонова.



Цвети Радева – журналист от програма „Хоризонт” на БНР, получи приза в раздела за радиожурналистика за предаването си, посветено на българския фолклор.

Главният редактор на Информационна агенция „Фокус” Денка Кацарска получи наградата в категорията „Информационни агенции” на Съюза на българските журналисти. Наградата се връчва за изчерпателните материали в раздел „Вътрешна информация”.

На церемонията по връчване на призовете на СБЖ бяха раздедни и много специални плакети, грамоти и отличия на отделни журналисти от български медии.



(От ляво на дясно) Паун Цонев, Огнян Стефанов и Петьо Блъсков

Сред призьорите е и главният редактор на frognews.bg- Огнян Стефанов, който бе удостоен за проявената си журналистическа доблест с новоучредената награда на вестник „Поглед”, която се присъжда за първи път. Самата награда ще бъде връчена на официална церемония в редакцията на вестника от главния му редактор Паун Цонев следващата седмица.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5269 |20.07.2009 МО награди посланика на САЩ със "Свети Георги" . 0| 7222 |20.06.2009 Наградиха най-едрата череша в Кюстендил . 6| 6508 |19.01.2009 Наградиха най-достойните българи . 9| 4967 |18.10.2008 Ханс- Герт Пьотеринг награди журналисти в Европарламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads