Реклама / Ads
1| 6521 |30.12.2013 НОВИНИ

Раздават таблети на Нова година

.
Източник: Булфото
Шампанско ще се лее по площадите на Нова година. Кръшни хора и горещи латино танци ще се вихрят под звездите. Късметлиите ще получат награди. Заради празниците БДЖ пуска още вагони, а в някои градове рейсовете ще возят пътниците без билет.
 

 

Луд купон на открито ни очаква в новогодишната нощ. Песни, танци и томболи с награди ще има за хилядите празнуващи по градските площади. За 15-и пореден път много столичани ще посрещнат Новата година на „Батенберг”. Шоуто започва на 31 декември в 22,30 ч и продължава до 1,50 ч на 1 януари, съобщава „Стандарт”. Светлинни ефекти и красива заря ще зарадват хората, избрали да празнуват на открито. Градусът на настроението ще вдигат дует „Ритон”, Мария Илиева, Николина Чакърдъкова с Неврокопския ансамбъл, както и новите идоли на най-младото поколение - Дивна, ВенZи, Михаела Филева, Били Хлапето, Lexus, балет „Веда Джуниър”.

 

Водещи ще са Боряна Каменова и Даниел Ненчев от БНТ. Стотици бургазлии пък изпращат 2013-а на велосипеди. Феновете на колоезденето се събират в неделя на обяд пред сградата на община Бургас, въоръжени с колела. Ентусиастите ще потеглят на обиколка точно в 12 часа. „Да изпратим 2013 година на велосипеди” е мотото, под което се провежда необичайното шествие. „Нека всички видят, че студеното време не може да ни спре! Да покажем, че може да се празнува, дори и на колело”, заявяват организаторите, които събират подкрепления в социалната мрежа. Над 100 души се очаква да се включат във велопарада, с който бургазлии ще изпратят годината. Идеята е да се покаже, че колелото може да се ползва почти целогодишно и не само като средство за придвижване, а е начин на живот. Шествието е също и реверанс към кмета на града Димитър Николов, който превърна велосипеда в удобен транспорт под наем.

Томбола с много награди очакват жителите и гостите на Монтана. Празникът започва в 23,30 часа на 31 декември. За късметлиите сме приготвили телевизор, таблет, три велосипеда „Крос”, куверти за вечеря в ресторант „Житомир”, най-новите издания на литературния алманах „Огоста” и книгата „Монтана - мост на цивилизации”, обясни  градоначалникът Златко Живков.
Подаръците ще бъдат връчени веднага на късметлиите от томболата, билет за която получава всеки, дошъл на площада. Предметите са предоставени на общината от фирмите в града.

Множеството на площада ще весели обичаната народна певица Гуна Иванова. С нея ще пеят и внучките й Ива и Велислава Костадинова. Ще свири духовият оркестър на града. Кметът и тази година ще се отчете с емоционално слово от трибуна до елхата.

 

Хлапетата от Велико Търново пък ще сурвакат за здраве своите баби и дядовци. 600 сурвакници изработиха в детската работилница, организирана от общината пред кабинета на кмета Даниел Панов. В нея се включиха малчугани, аниматори, служители на администрацията и родители. Бабите, които бяха довели внучетата си, разказваха на децата за символиката и традициите, свързани със сурвакането. В работилничката участваха и възпитаници на Дома за деца, лишени от родителски грижи „Пеню и Мария Велкови” и от Центъра за настаняване от семеен тип за деца в риск във Велико Търново.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 6763 |23.12.2013 Тъй рече Първанова: НДСВ сме истинските реформатори в България . 0| 5481 |23.12.2013 Слънчева и топла Коледа...и Нова година . 26| 5053 |22.12.2013 Златанова благодари на служебния кабинет за мерките по ОП "Околна среда" . 7| 5481 |21.12.2013 Златанова представи новия Наказателен кодекс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads