Реклама / Ads
26| 4931 |08.12.2014 НОВИНИ

Разгеле! Слави Бинев подаде оставка

.
Слави Бинев
Слави Бинев подаде оставка като председател на парламентарната комисия по култура и медии, съобщи на брифинг лидерът на Патриотичния фронт и НФСБ Валери Симеонов.
 
"Проблемът се инспирира от Народното събрание. Бинев преди 12 дни беше избран за председател на комисията по култура и медии. Станахме свидетели на действия, които бяха насочени срещу този избор. Води се една изключително грозна и унизителна кампания за опетняването на Бинев, без това да е подкрепено от каквито и да е аргументи. Хората, които протестират, отказаха среща, както с него, така и с парламентарната група на Патриотичния фронт”, защити Валери Симеонов съпартиеца си.  

„Считаме, че създаването на напрежение, независимо колко е основателно и режисирано, не трябва да продължава. Беше поставен въпросът на разискване за избора му като председател. на заседанието Бинев изложи своето мнение по въпроса. Той е изключително омерзен. Той приема това като грозна атака срещу неговата личност”, заяви Валери Симеонов.

Взех това решение още преди седмица и исках да говоря със своите колеги. Обсъждахме го и имаше най-различни варианти, но днес мисля, че кофите с помия дойдоха малко в повече дори и на човек като мен, който може да носи, каза на вече бившият председател на Комисията по култура и медии Слави Бинев.

„Пожелавам големи творчески успехи на всички културни дейци и наистина правилата да важат за всеки един от тях по равно. На вас медиите искам да пожелая да дойде някой, който да помогне ние да не сме вече с трицифрено число надолу по свобода на словото така, както е в „Репортери без граница”, а наистина да се направят правила, които да направят медиите свободни. Мафията не може да ме убие, но културата и медиите могат да пият вино тази вечер от моя череп”, заяви Бинев.

„Когато човек прави две-три стъпки назад не му се присмивайте, може да се засилва. Бъдете сигурни в едно, че вече дори направих много за културата. Сигурно няма пиар агенция, която може да плати десетте дни, върху които те можеха да изложат своите проблеми. Мисля, че тези 10 дни са едно от малкото неща, които успях да направя в това време”, каза Слави Бинев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4200 |08.12.2014 Културни дейци на среща с Цачева и Бинев . 24| 5509 |07.12.2014 Йосиф Сърчаджиев: Слави Бинев плаща за постовете си . 8| 4386 |06.12.2014 Слави Бинев: Бойко Борисов иска да ме унижи, връща ми го . 9| 4125 |05.12.2014 Кънев: Извращения тип Бинев няма да има, ако се махне партийната квотност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads