Реклама / Ads
18| 6751 |24.11.2014 НОВИНИ

Разхождат ли се подпийнали лекари в Александровска?

.
Сигнали за нередности в елитната Александровска болница заваляха през последните седмици. Източници на Фрог нюз разкриха, че в клиниката витае страх от саморазправа и уволнения. Причина за това са гоненията по една или друга причина на водещи специалисти и доказани имена в медицината.
 

За последно с колектива се е разделила уважаваната кардиоложка д-р Господинава.

Фрог отправи запитване към министерство на здравеопазването и лично към министър Петър Москов, дали е запознат с проблемите в Александровска болница. От ведомството поеха ангажимент да отговорят на поставените въпроси. Лекари с голям опит в болницата споделиха, че на работа отивали медици, които били във видимо нетрезво състояние. Стигало се до там, че се налагало техни колеги тактично да ги молят да напуснат, за да не допуснат фатални грешки с живота на хората. Въпреки проблемите с алкохола, не се предприемали кардинални мерки, за да спре окончателно порочната практика. Много въпросителни витаят и около финансовата нестабилност на клиниката и натрупания дефицит.

 

Твърди се, че пари се харчат за дейности, които са извън здравето на пациентите-за новогодишна украса, празник на клиниката, реклама и т. н. Опитни лекари поставят под въпрос и кариерното израстване на шефа на клиниката-д-р Ангелов, който помолил свой колега да се откаже от конкурса за доцент, за да остане само той фаворит за високото звание. Когато алармирахме за страха, който витае в Александровска, дадохме възможност на ръководството на клиниката да кажат, дали това е вярно. Оттам, обаче предпочетоха да плашат със съд. Между впрочем се разбра, че след публикацията, медицинските работници поединично са били привиквани и разпитвани, дали имат нещо общо с информацията. С това действие паниката станала още по-голяма. Пред Фрог някои признаха, че усилията ни да се доберем до истината били напразни, защото определени хора се чувствали безнаказани, заради политически чадър над тях.  Въпреки това очакваме от министерството да ни дадат отговор на близо 20 съществени въпроси, които медицински работници неофициално поставиха чрез нас.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4752 |16.11.2014 Предимно лекари и адвокати пращат децата си в чужбина . 1| 4829 |12.11.2014 МО: Български лекари в Мали не са заплашени от ебола . 4| 4338 |14.10.2014 Двама със СПИН се разхождат в Кюстендилско . 0| 4595 |02.10.2014 Лекари от ВМА са на място на трагедията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads