Реклама / Ads
11| 6536 |26.08.2008 НОВИНИ

Разкриха атентат срещу Барак Обама, 4-ма арестувани

.
Полицията в САЩ разкри атентат срещу кандидат президента Барак Обама. В Денвър, където започна конгрес на Демократическата партия, са задържани 4 човека, които трябвало да убият Обама, съобщава CBS.
 
Според полицията, убийството е било планирано за четвъртък, 28 август. Тогава Обама по план е трябвало да държи реч на стадион Invesco Field at Mile High вече като официален кандидат на демократите. Снайперист с винтовка е трябвало да го простреля в сърцето.

Единият от задържаните е направил пълни самопризнания. Предполага се, че поне един или повече от задържаните са свързани с расисстка организация..

Пръв е бил арестуван Тарин Гартрел, 28-годишен. Това станалро в неделя, в малкия град Аврора, близо до Денвър. В колата на Гартрел са намерени две снайперски пушки, едната от които е била открадната в Канзас. Намерени са също радиостанция, бронежилетка, няколко шофьорски книжки на различни имена, както и малко количество метамфетамини.

Веднага след това полицаи и агенти спипали в град Чери-Крик 33-годишният Шон Адолф, който бил издирван по няколко дела. Опитвайки се да избяга, той скочил от шестия етаж, но си счупил крака и така бил задържан. В него са открити материали, които го причисляват към расистки организации.

Арестуван е също и Нейтън Джонсън, 32-годишен и приятелката му. Именно Джонсън „пропял" пръв за готвения атентат.

Веднага в разследваването се включила и секретната служба на САЩ, която отговаря за охраната на лица, свързани с държавното управление, както и на кандидатите за високи постове, както и други федерални структури. Задействала се цялата държавна машина, за да осигури безопасност на кандидат президентите. Говорител на операцията заявил, че в момента нито Обама, нито неговите близки, нито който и да било жител на Колорадо има основание да се страхува.

Разследването на атентата продължава. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4848 |20.08.2008 Сриват цигански бараки върху главен водопровод под електропровод . 7| 5814 |13.08.2008 "Атака" срещу МВР-министъра: Защо полицаи бият евродепутати? . 9| 4890 |12.08.2008 Медведев реши да приключи военната операция срещу Грузия . 30| 4753 |19.07.2008 SMS изправя Станишев срещу Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads