Реклама / Ads
11| 7196 |08.04.2013 НОВИНИ

Разкриха митничарите, мятали пари в тоалетната

.
По време на спецоперацията на ГКПП - Кулата по сигнала за рекет, извършван от митничари, на смяна са били митническите служители Андрей Темелков, Борис Розев, Йордан Николов и техен колега, сочи проучване на struma.bg.
 

Дъжд от евро се изсипа на пътното платно и в помещенията на Граничен контролно-пропускателен пункт Кулата по време на внезапна проверка на мобилна група инспектори от НАП и ГДБОП. Дежурни на смяна на 30 март са изхвърлили валутата-рушвет на платното, в тоалетната чиния и на други места по време на проверката.

Най-много стаж като митнически служител има Андрей Темелков. Той е от Сандански, но живее в Петрич. В системата на митниците е от 1995 година. Бил е старши смяна на митнически пункт Златарево, работил е в отдел „Митническо разузнаване" на митница Кулата.

Срещу Борис Розев-Боби Турбото Окръжна прокуратура - Благоевград възбуди преди една година преписка. Преди около година македонски предприемач депозира жалба до прокуратурата, че върху него е упражнен натиск от митничари на ГКПП - Кулата да плати 500 евро, за да пропуснат да влезе от Гърция негов автовоз.

Тогава разследващите поискаха ръководството на митничарите от Кулата да им предостави записите от охранителните камери, които запечатали разговорите на македонеца с митнически служители. Боби Турбото бил в смяната, за която македонецът твърди, че се опитвала „да го изръси" с 500 евро. Легендата за Розев е, че е протежиран от най-високо ниво. Турбото е от Благоевград, има къща в Сандански. Йордан Николов е от Симитли.
Розев и Николов са назначени на работа на Кулата преди около 3 години.

Митническият пункт на Кулата не съществува от 1 януари 2007 година, когато във връзка с влизането на България в Европейския съюз тържествено бе демонтирана митническата бариера на ГКПП-то. Въпреки това на Кулата се осъществява митнически контрол с цел да бъде предотвратена контрабандата на акцизни стоки и опасни товари.

На този етап няма потвърждение дали конкретни лица са задържани с подкуп, както и дали прокуратурата има достатъчно данни за повдигане на обвинения.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5334 |17.10.2012 Скоростно разкриха убийството на татуираната жертва, намерена край Кладница . 7| 7203 |29.09.2012 Пак се правим на умници, от ЕК ни разкриха . 3| 5454 |01.12.2011 Разкриха бруталното убийство на 22-годишения Павел . 1| 6477 |22.10.2011 Антимафиоти разкриха оранжерия за марихуана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads