Реклама / Ads
18| 8158 |28.08.2009 НОВИНИ

Разкриха уникална по рода си оранжерия за канабис

.
Оранжерията за отглеждане и производство на канабис, намираща се в бивш стопански двор, в землището на Долна Митрополия, бе разкрита днес от плевенски криминалисти.
 

Двамата мъже, които са се грижили за растенията от висококачествен холандски канабис са задържани. Оранжерията се състояла от 3 помещения, чиито стени имали специална изолация от фолио, както и луксове като климатици, кварцови лампи, газови горелки, които да поддържат правилната температура.

Подобен вид база не е откривана досега у нас, категоричен е шефът на плевенската дирекция на МВР - комисар Пламен Павликянов. Разкрита е и четвърта зала, която е подготвена за разсаждане на още растения. Иззети са 497 саксии с възрастни растения канабис и 252 саксии, подготвени за нови попълнения. Все още не е ясно точното количество на намерената дрога, защото канабисът се измерва в сухо вещество – тепърва ще се обявяват резултатите от назначените експертизи.

По случая са задържани двама плевенчани - А. Г. на 39 г. и Х. Л. на 38 г., които са се грижили за канабиса. И двамата мъже не са криминално проявени.

Сградата на оранжерията е частна собственост, взета под наем от единия от задържаните под предлог, че ще бъде ферма за щрауси. Действително съществува такава ферма, но тя заема само лявата половина на постройката, а в останалата част, на площ от около 300 квадрата, е оранжерията за канабис. Предстои да се установи кой е финансирал изграждането на базата, кой е дал указания и помощ и за къде е била предназначена готовата продукция.

На двамата мъже им е наложена предварителна мярка - те ще бъдат задържани за 72 часа. Наблюдаващият прокурор Иво Йолов ще иска постоянна мярка за задържаните в понеделник, заради големите мащаби и обществената опасност от деянието. Обвинението срещу двамата плевенчани е, че произвеждат високорискови наркотични вещества с цел разпространение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4549 |04.08.2009 Данъчни разкриха далавери за 13 млн. лева . 6| 5509 |31.07.2009 Разкриха контрабанда за 1 млн. лева . 11| 7740 |24.07.2009 Разкриха група за подкупи в УНСС . 2| 5815 |29.05.2009 В Русия разкриха контрабандно оръжие за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads