Реклама / Ads
31| 23170 |17.05.2019 АКТУАЛНО

Разкрития за прокурора Гешев – на другия ден

.
Фрог нюз публикува документи, които доказват, че жената, с която живее зам.-главният прокурор Иван Гешев е свързана във фирми с близък партньор на Александър Ваклин. Ваклин е човекът, който е подал сигнал и свидетелства срещу кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева за даване на подкуп.
 

На първа инстанция Специализираният съд присъди 20 години затвор за Иванчева и 15 години за нейната заместничка Биляна Петрова. В множество свои изявления Иван Гешев твърдеше и продължава да твърди, че двете са виновни, че той и колегите му са действали в рамките на закона и единствената му цел е борбата с корупцията. Нито веднъж обаче не спомена, че партньорката му е в бизнес отношения с фирми, свързани по различни начини с основния свидетел. Което е крещящ конфликт на интереси и дори престъпление, ако се приеме версия за поръчково отстраняване на кметиците.






Пред сайта Медиапул прокурор Гешев отказал да коментира фактите, изнесени във Фрог нюз. Имал хигиенни съображения и не коментирал сайт, който, според него, е свързан с живеещия в момента в Белград банкер Цветан Василев.

Колегите го питали за изнесените факти, а той завъртял латерната…

 

Какво стана след публикувания материал във Фрог нюз?

 

-         На втората минута се обадиха приятели и колеги, които ни поздравиха и разтревожени ни предупредиха да се готвим за „ответен удар“.

 

-         Юристи, между тях и бивши прокурори, опитаха да се шегуват: „Потропаха ли ви вече на вратата?“ И допълниха сериозно: „Звънете по всяко време, ако се случи нещо…“

 

-         Читатели ни поздравиха за куража. Но и те предупредиха да се пазим.

-         Само няколко медии съобщиха за разкритията. Т.н. национални телевизии мълчат. Пеевските издания – там е ясно.

 

-         Няма реакция от прокуратурата, въпреки, че става дума за огромен скандал. О-ГРО-МЕН!

 

-         Няма реакция от политици.

 

Известен политик сподели, как според него, са се развили нещата на върха в прокуратурата след публикацията. „Тия да бъдат размазани! Колко пъти се каза, че този сайт трябва да бъде спрян! Повдигнахте пет обвинения на Стефанов, забранихте му да напуска страната, пое го Специализираната прокуратура, командировахме полковници от военна прокуратура по делата срещу него… И КПКОНПИ се включена, и НАП три години вече… Подслушвате, следите, ровите, натискате техни колеги да „кажат“ нещо… И какво?! Продължават да пишат! И да дишат! Пеевски е бесен. Ще хвърчат глави. Имате семейства, искате кариера – мислете, защото... Някаква медийка и скапани журналистчета ни се присмиват! Размажете ги! Ние сме шибаната държава, мамицата им!  






Прочетохме и такъв коментар: „Какво като жена му има връзки с Ваклин, тя няма ли право на бизнес?“ Има, разбира се. Но когато е в бизнес отношения с главния свидетел по дело, което е под контрола на мъжа-партньор в живота й, логично е да се съмняваме, че с кметиците е извършена саморазправа, заради нечии интереси. При такъв казус, ако главният прокурор Цацаров бе реагирал по модела, който налага заместникът му, то Гешев вече щеше да е арестант и с повдигнато обвинение. В ареста щеше да е и партньорката му. В килията, където бяха Иванчева и Петрова, да речем. В законодателството има поне няколко текста, които аргументират подобно решение.Ще се задейства Висшия съдебен съвет. Инспекторатът също.

 

Но такова чудо няма да се случи. Не и у нас. Дори оставка няма да има. Медиите на Пеевски, ще изкарат Гешев жертва на заговор, финансиран от олигарси. Т.нар. елит мълчи, защото си знае греховете. Скандалът ще се коментира „на ухо“, а коментиращите ще се оглеждат страхливо.

 

Прокуратурата отдавна е държава в държавата. А може би вече самата държава. Нарича се МАФИЯ.

 

Всички знаят, всички са наясно. Но не предприемат нищо. От шубе ли, заради някакви сметки, от безразличие... Чакат чужди посолства и страни да хвърлят камък в блатото. И те го правят вече, слава Богу.  Но ние, ние...

 

Фрог нюз върши своята работа, според силите си. Добре, зле – читателите са мерилото.

Всеки ден получаваме удари, предупреждения, заплахи. Получаваме и много поздравления. Понякога, в трудни моменти, отпускаме гарда: За какво правим всичко? За кого? Злото е толкова силно… След това продължаваме отново напред. Без патетика, без драми. Просто работа. А може да си живуркаме, превъзнасяйки силните на деня и пласирайки жълтении. Мнозина го правят, но ние май сме друга порода - за добро или за лошо.






Знаем, че след публикацията за Гешев, ще последват репресивни действия. Винаги се стоварват. Ще са облечени в „аргументи“ за законност, а може и без никакво обяснение. Правят го от страх и не стигат засега до крайност – арести и физическо отстраняване – за да не пламне искра, от която да изгори чергата на властта. И да не ни превърнат в герои и жертви. Казват го хора от техния кръг. 

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 29265 |17.04.2019 Гешев изплю камъчето- присъдата по делото „Иванчева“ спасила неговата оставка . 15| 11373 |14.04.2019 Десислава Иванчева и заместничката ѝ ще заведат дело срещу Иван Гешев . 23| 38066 |14.04.2019 Иван Гешев премълчал важно послание от САЩ за премиера Борисов? . 4| 15213 |02.04.2019 greshka54

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads