Реклама / Ads
12| 8885 |27.05.2012 НОВИНИ

Разкрития: Смъртта на Баровеца свързана с убийството на ямболската адвокатка?

.
Баровеца в затвора
В разпит пред съдия митичният Илия Николов-Баровеца разказал какво е научил от съкилийник по повод смъртта на ямболската адвокатка Надежда Георгиева. Разкритията свързвали бившият главен прокурор Никола Филчев със смърта на адвокатката преди повече от десет години. След това починал по мистериозен начин. Това разкри съпругата на Баровеца – Гинка.
 
Тя го молила да не свидетелства, защото се страхува, че ще убият внучето им заради признанията му.

Баровеца свидетелствал през декември 2011 г. Няколко месеца по-късно умира без да е ясно от какво. Драматичната история бе разкрита от Люба Кулезич в ТВ-7.

Баровеца се прочу преди години, когато Тодор Колев изигра именно него в култовия филм „Опасен чар”.

 

Ние дори не го видяхме. Синът ни искаше да отворим ковчега, но един от агенцията му викна: „Момче, не пипай там, че си слагаш главата в торбата”. В затвора не беше опасно заразен, а на погребението беше - това е много смущаващо. Според мен е починал не от естествена смърт. Писа много молби да бъде помилван, включително и на Маргарита Попова, но не го пуснаха. На Ангел Марин също писа – без резултат, - продължава своя мрачен разказ съпругата на Баровеца.

 

В показанията си пред съда Баровеца преразказал какво му е казал Пламен Калайджиев, един от обвиняемите за смъртта на адвокат Георгиева. Двамата били в една килия известно време. Той насочва следите към Никола Филчев, че е главният замесен – поръчител и дори изпълнител.  

 

Смъртта на Баровеца изглежда много мистериозна. Закован ковчег заради туберкулоза е пълен абсурд. Говорил съм с Калайджиев за ямболската адвокатка и Филчев. Той бе категоричен, че тя е поръчана или убита от Филчев. Калайджиев може да е всякакъв, но не и глупак. Не вярвам той да е признал, че е убиец. Според мен това му признание е прокурорска постановка. Но подробностите, които разказва след това Баровеца са драстични, коментира събитията Едвин Сугарев.

 

Засега се смята, че Орлин Аврамов е физическият убиец на адвокатката от Ямбол.

Пламен Симов, шеф на моряшкия синдикат и съпругата на прокурора Николай Колев, убит през 2001 г. – Нанка Колева твърдят, че Никола Филчев стои зад убийството на адвокатката. Едвин Сугарес пък дори написа книга по случая.

Доказателства за твърденията обаче не са открити и до днес. Знае се само, че Надежда Георгиева е работила във фирма на Алексей Петров и е познавала Филчев. Разследванията обаче не стигат по-далеч.

 

Не може да се каже от какво е починал Баровеца, защото нищо не пише дори в смъртния акт. Аз съм последния човек, с който той разговаря в болницата в затвора, това пък заяви адвокатката Елен Янкова. Според нея било доста смущаващо, че той е осъждан за кратки срокове, но са ги натрупвали и на практика присъдата му се превръща в доживотна. Той беше на 78 години и не беше справедливо да лежи повече, това е пределна възраст. Той беше болен и трудно подвижен. Прокуратурата има правомощия да пусне болни хора, но не го направи за него.

Паорадоксално, но този човек получаваше отказ за помилване. Пускат хора да си ремонтират къщите, помилват ги, подбират се удобни на прокуратурата хора, но на него отказваха. Не знам защо.  

Не бих искала да правя предположение за смъртта на Баровеца и делото за смъртта на ямболската адвокатка, но смъртта му е странна. Все пак вярвам, че истината един ден ще излезе наяве, коментира адвокат Янкова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 6042 |18.01.2012 Опозицията иска обяснения за смъртта на Мирослава . 6| 6251 |15.01.2012 Двама намериха смъртта си след сбиване . 9| 6106 |09.12.2011 Проверка вади грешките за смъртта на Деяна . 6| 5214 |28.11.2011 Възможни са и нови обвинения за смъртта на Яна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads