Реклама / Ads
54| 7224 |25.09.2011 НОВИНИ

Размириците в Катуница са "рожба" на грозната ни реалност

.
Ивайло Калфин
Събитията от снощи в село Катуница показват грозната реалност, в която живеят българите. Това заяви кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин по повод размириците в село Катуница.
 

  

Полицията и правораздавателните институции не работят, хората нямат защита, няма никаква политическа воля за налагане на законност и ред. Вместо това гражданите се опитват да решават проблемите си чрез саморазправа, коментира Калфин.

 

По думите му, ако българското правителство има намерение да задържи България в рамките на демократичните европейски ценности, всеки, който се опитва да раздава лично правосъдие, трябва да бъде бързо и справедливо наказан, но и да се даде увереност на българските граждани, че институциите могат да ги защитят, подчерта кандидат -президентът на БСП.

 

Според Калфин е недопустимо министър-председателят да определя вчерашните безредици като "криминален случай, който не трябва да се политизира", защото те са предизвикани именно от бездействието на институциите.

 

Той е категоричен, че убийството на български гражданин е тежко престъпление, чиито извършители и подстрекатели трябва да бъдат сурово наказани, а саморазправата също не може да бъде оправдана.

 

Червеният кандидат -президент призова българското правителство, полицията, прокуратурата и съдът да успокоят обстановката, като си свършат незабавно работата и покажат, че в България върховенство има законът.

 

"Призовавам министърът на вътрешните работи да се яви в Народното събрание и да бъде изслушан за цялата история на този случай и за причините, които са довели до гнева на хората заради липсата на справедливост", категоричен е Калфин.

 

Припомняме, че при вчерашните сблъсъци, станали причина за смъртта на двама младежи в Катуцина, разярена тълпа подпали имотите на Цар Киро, а днес местните готвят протести срещу безнаказаните действия на робския бос.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 8238 |25.09.2011 Шествие в Пловдив, Катуница иска справедливост . 46| 5819 |25.09.2011 127 души арестува полицията в Катуница . 110| 6993 |24.09.2011 Борисов: Не политизирайте убийството в Катуница . 40| 6735 |24.09.2011 Войната в Катуница ескалира, падна втора жертва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads