Реклама / Ads
6| 4789 |03.02.2016 НОВИНИ

Разнобой в НС, изборът на Кунева на косъм

.
Меглена Кунева
ПГ на ГЕРБ ще подкрепи г-жа Кунева, тя е единствената номинация на РБ за образователен министър. Ние се придържаме към споразумението с РБ, заяви по НТВ Цвета Караянчева от ГЕРБ. Много се говори за професионалните качества на министрите, но те са преди всичко политически лица. Екипът й сигурно ще е професионален.
 
Г-жа Кунева се е доказала като човек, който сформира добри екипи, но е и лектор, хоноруван преподавател, доктор, каза Настимир Ананиев от ДБГ. Не е най-добър вариант един министър да е тясно свързан със самата сфера. Нямам съмнения, че ще гласуваме министър на образованието, каза той. После посочи, че имало много противници на антикорупционния закон, а в последните дни моделът КОЙ оголил зъби и се атакувало образованието и целия кабинет. Има сили, които искат да развалят стабилността на правителството, смята той и изрази надежда разумът в парламента да надделее. Тук говорим за отговорност, това е вицепремиер, който може да оправи хаоса. Зад г-жа Кунева ще има много силен екип, ДБГ има едни от най-силните екипи в образованието.

Още в понеделник сме обявили, че ще гласуваме "въздържали се", каза Гроздан Караджов от РБ. Много се бързаше, не се направи дори опит да съберем Гражданския съвет, които са нашия основен баланс. Изобщо не се постави въпроса трябва ли ни това министерство при сегашната ни тежест в обществото. Трябваше да изслушаме хората, с които някога тръгна РБ, ние чухме мнението на хората от гражданската квота - РБ трябва да уважава своите си органи, за да ги уважават и другите. Бързината издава някакво неспокойствие по отношение на властта, сякаш я търсим на всяка цена, а това не е така, добави той. Ние самите не направихме диалога си вътре, затова в тази ситуация е трудно да подкрепим г-жа Кунева. Въпросът за легитимността и нелигитимността е изключително фалшив въпрос. Не мога да приема, че трябва да се вслушваме в тези хора по устав и правила, а не морално, не може да сме заплеснати някъде в небесата, заключи той. Сега е моментът кандидатурата да бъде оттеглена при тази рехава подкрепа, каза Караджов.

Не подкрепям сравнението на г-жа Кунева с М. Тачър, не може всяка глупост да бъде коментирана, каза по НТВ Валери Симеонов, съпредседател на ПФ. Г-жа Кунева не се приема добре от нашия електорат, подпалиха ни телефоните. Това са патриотични хора, които не могат да преглътнат затварянето на 1-4 блок на АЕЦ "Козлодуй".


Тя допусна ниските прагове за земеделските производители, така цял сектор стана неконкурентноспособен. Не особено забележима беше дейността й в качеството й на еврокомисар за защита на потребителите в България. Имаме възражения и срещу технологията, по която се издига министър, без да обсъден с 4-те партии, изреди той. Чувстваме се като наблюдатели, това е много сериозен въпрос, така се създава взаимно недоверие и напрежение. Няма заговор и конспирация за клатене на правителството. Заради Меглена Кунева е несериозно да идем на извънредни избори, обясни той. Патриотите биха предложили с пълно сърце и душа Божидар Димитров за този пост.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4334 |02.02.2016 В. Симеонов: Образованието е чужд сектор за Кунева . 11| 6045 |02.02.2016 Кунева се самообяви за българската Маргарет Тачър . 3| 4329 |02.02.2016 И АБВ се отказаха от Кунева . 4| 4746 |02.02.2016 БСП, ДПС, ПФ и „Атака” срещу Кунева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads