Реклама / Ads
0| 5038 |05.05.2010 НОВИНИ

Разпитаха служител на ДАНС срещу бивш зам. министър

.
Юлиян Марков, който е бивш началник на отдела за противодействие на корупцията в изпълнителната власт в ДАНС бе разпитан в Софийски градски съд по делото срещу бившият зам. министър на вътрешните работи Раиф Мустафа и бизнесмена Росен Маринов, които са обвинени за подкуп..
 
Маринов е обвинен, че е предложил общо 150 хил. лв. подкуп на бившия директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Марин Димитров, а Мустафа – за помагачество. Според обвинението парите са били предложени, за да бъде оттеглена жалба във Върховния административен съд срещу решение на Комисията за защита на конкуренцията, с което е спряна процедура за доставка и пускане в експлоатация на катери за нуждите на агенцията.
По думите на Марков друга дирекция в ДАНС е работила вече по случая, тъй като имали информация, че се готви предложение за рушвет.

"Част от работата ми беше да следя да няма корупция в ИАРА", каза още Марков. Защитниците на подсъдимите попитаха Марков дали бившият шеф на рибарската агенция не е бил сътрудник на ДАНС. Агентът обаче отрече. Оказа се, че именно Марков връчил призовка на Димитров непосредствено след втората му среща с бизнесмена. Свидетелските му показания се припокриваха почти напълно с тези на Димитров.

Служителят на ДАНС свидетелства, че Димитров му е разказвал как през 1997 година е бил задържан в следствен арест, където прекарал 12 дни, но в последствие осъдил МВР за незаконно задържане. Така за следващото заседание адвокатите поискаха да бъде проверено по какви причини е бил задържан Марин Димитров и защо е бил уволнен от МВР преди години. Дотогава трябва да е готова и графологична експертиза на бележка, на която пише “50 х. лв”, която според обвинението е била написана от Мустафа, както и визитка на Росен Маринов, на която имало изписана сумата 100 хил. лв.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5350 |04.05.2010 ДСБ скочиха срещу цените на лекарствата, СДС иска промяна в Конституцията . 2| 4604 |03.05.2010 Внесоха обвинението срещу Валери Цветанов . 1| 5255 |03.05.2010 Служител на "Титан" загина след катастрофа . 4| 5399 |27.04.2010 Служител на ДАНС даден на прокурорите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads