Реклама / Ads
7| 5697 |07.11.2007 НОВИНИ

Разпитват бизнесмени и политици за убийството на Емил Кюлев

.
Известни личности са били разпитвани в НСлС за отношенията им с банкера Емил Кюлев, който бе убит преди 2 години. Сред тях били депутатът от ДПС Йордан Цонев, бизнесменът Георги Гергов, шефката на „Балкантурист" Недялка Сандалска, медийни шефове, банкери и др.
 
Вдовицата на убития банкер Весела Кюлева била викана поне три пъти на разговор от разследването, научи Frognews.bg. Според запознати, следователи са се срещали също с вътрешния министър Румен Петков и президента Георги Първанов. Целта била да се изяснят някои връзки на Кюлев с други бизнесмени, да се стесни кръга, с който той е контактувал, за да могат да се открият мотивите за покушението срещу него. Разпитвани са и всички, с които банкерът и съветник на президента е разговарял през последните няколко дни преди разстрела на бул. „България".

Неотдавна столичен вестник писа, че Весела Кюлева е в кръга от заподозрени. Говори се, че тя е имала интимна връзка с друг мъж, за което Кюлев бил разбрал. Въпросният Мартин Станков тогава бил футболист в „Левски", но по молба на банкера бил продаден от ръководството на „сините" на руски отбор. Неотдавна Кюлева роди и според запознати вече живее на семейни начала със своя възлюблен.

Около трийсетина души са разпитани през последните месеци в следствието. Сред тях има и сегашни министри.

Преди време стана известно, че Кюлев е бил замесен в зърнена афера за милиони от времето на Жан Виденов. Години наред делото срещу банкера се пазело в пълна тайна. Магистрати споделиха, че малко преди да бъде застрелян, прокуратурата повдигнала обвинение срещу него. За това настоявал главният прокурор Никола Филчев.  Адвокати на Кюлев тогава обяснили, че банкерът е в Гърция и че може да има големи последствия, ако се вдигне шум около разследването. Един от следователите дори поискал да бъде сменен. Въпреки това Филчев разпоредил задочно повдигане на обвинение и заповед за арест на банкера. Наложило се от най-високо място да се тушират скандалните разкрития. Покъсно Филчев бе пратен посланик в Казахстан.

Вече две години няма заподозрени за убийството на известния банкер. Преди месец главният секретар на МВР Илия Илиев заяви пред журналисти, че работата по разкриването на покушението не е спирала. Основно се ровели 3-4 версии. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5064 |19.10.2007 Политици умуват "ще бъде ли изядена главата" на кабинета . 0| 4827 |06.10.2007 Нов заподозрян за убийството на Политковская . 7| 5151 |05.09.2007 Досиетата били интересни само за политиците, никой друг не се интересувал . 2| 5202 |27.08.2007 10 арестувани за убийството на Анна Политковска, докладват на Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads