Реклама / Ads
5| 6006 |24.02.2014 НОВИНИ

Разпитват Брендо и Боевски за гумите с дрога

.
Поне 9 българи ще бъдат разпитани в близките дни по аферата с тон и половина кокаин, открити в гуми от рали "Дакар". "В кръга от лица, които ще дават показания, влизат участници в екипажа от "Дакар" начело с Орлин Алексиев, както и Евелин Банев-Брендо и щангиста Гълъбин Боевски".
 

Това пише "Труд", позовавайки се на запознати с разследването. "Никой не кара кокаин, за да спортува и да се чувства значим. Кокаин се кара за много пари. Не потвърждавам, но и не отричам, че Орлин Алексиев е замесен за кокаина", заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред Би Ти Ви.
 

Миналия четвъртък френските власти задържаха рекордните 1400 кг кока на пристанище Хавър. Тя била скрита в резервни гуми, натоварени на камион, участвал в "Дакар". Товарният автомобил пристигнал с кораб от чилийското пристанище Валпараисо, превозващ различни возила от ралито. Цената на дребно на наркопратката може да стигне до 273 млн. евро, каза главният секретар Лазаров.

 

Разкриването на крупния трафик станало по оперативен сигнал, пратен от Националната полицията на България до нашите ченгета. Разследването се води от френската прокуратура, а от МВР и ДАНС извършват обиски и разпити по нейни съдебни поръчки. В нашата специализирана прокуратура също е образувано дело, но по него до момента няма повдигнати обвинения. Френските медии съобщиха, че за пратката в Хавър са задържани двама испанци, а във Варна - двама българи, организатори на канала за дрога.
 

По информация на варненски сайт двамата са хванати в петък до казино на улица "Дубровник". Твърди се, че не били от града. Изглеждали около 40-годишни и били отседнали в хотел. В събота били откарани в София под охрана. До дни ще стане известно дали за тях има издадени европейски заповеди за арест. Ако има, екстрадицията им във Франция ще бъде разгледана от българския съд, поясниха юристи.

 

В петък цивилни ченгета обискираха автокъща "А2" и дома на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев. Акцията, при която са иззети документи и компютри, е била разпоредена по неотложност от разследващите органи във Франция.

Алексиев е проверяван като пилот от българския екип, участвал на рали "Дакар", уточни разследващ полицай. Днес се очаква в София да пристигнат още четирима членове на отбора, между които и мениджърът Тодор Христов. След проверка на митницата в Хавър те са получили автомобилите, пътували са със същия кораб от Чили и са отпътували, без да бъдат задържани или разпитвани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5372 |21.02.2014 Съдът отмени екстрадацията на Евелин Банев-Брендо . 0| 5676 |01.02.2014 Брендо обжалва решението за екстрадиция в Румъния . 1| 4650 |21.01.2014 СГС разреши екстрадацията на Брендо в Румъния . 2| 7527 |16.12.2013 Непреведени документи спънаха делото за Брендо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads