Реклама / Ads
1| 5123 |26.05.2014 НОВИНИ

Разпитват защитени свидетели по делото Октопод

.
Защитените свидетели Теменужка Петрова и Николай Динков трябва да бъдат разпитани на днешното дело Октопод, предаде репортер на „Фрог нюз”.
 

 

Теменужка Петрова е свидетелката, за която стана дума на миналото съдебно заседание. По думите на счетоводителката на подсъдимия  Марчело Джотолов тя искала да се запознае с него, тъй като много го харесвала.

 

Адвокат Васил Василев поиска да се запознае с протоколите от разпита на Петрова. Съдът констатира, че липсват протоколи от разпита й. Поради тази причина адвокат Василев настоя, когато всички протоколи от разпита за досъдебното производство са налице в делото, тогава да се проведе разпитът.

Съдът даде 1 час време на държавното обвинение да предостави доказателства, че свидетелката е била разпитвана. В 11.30 делото продължава.

Прокурорите по делото не успяха да представят исканата от тях справка. Според прокурор Момчев това не е проблем, тъй като защитниците на подсъдимите са запознати с написаното в липсващ протокол. Той обясни, че в Националната следствена служба не се води статистика „кой е разпитвал и колко разпита са проведени”, така че не може да отговори на въпросите на адвокатите на обвиняемите за броя на протоколите.

 

Прокурор Светлозар Костов се усъмни, че е имало втори протокол както твърдят защитниците: „Възможно е описът на протоколите да е сгрешен и този разпит да е преместен от един том в друг”. Вероятно това е и причината да се създаде впечатлението за два разпита.

 

Вместо да се правят догадки колко са протоколите от разпита на защитената свидетелка съдия Румяна Ченалова реши да я попита лично.

 

Адвокат Василев настоя от негово име да се зададат на Теменужка Петрова следните въпроси: Имало ли е случаи, в които дамата да е влизала в Националната следствена служба без пропуск и заради това да не е регистрирано нейното излизане; разпитвана ли е извън сградата на Следствието; известно ли й е дали разпитите са влезли в делото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5610 |19.05.2014 Водят тайни свидетели по делото „Октопод” . 8| 6702 |15.05.2014 Фрог научи: Ранените полицаи от Лясковец са добре, разпитват ги за случката . 14| 5497 |24.04.2014 Цацаров: 81 свидетели са разпитани по случая Пенгезов от януари 2013 г. . 5| 6006 |24.02.2014 Разпитват Брендо и Боевски за гумите с дрога

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads