Реклама / Ads
20| 5994 |19.09.2019 НОВИНИ

Разприте в СЕМ досущ като на ”Женския пазар”

.
София Владимирова, Розита Еленова и Бетина Жотева Източник: Архив БНР
Скандал между двама от членовете на СЕМ -Бетина Жотева и Розита Еленова на едно от заседанията, разкрива какви са отношенията вътре в органа. Нещо повече-загатва за тотални протекции и обвързаности. Разкрива нивото на професионална етика и възпитание. Оставяме на вас да се ”насладите” на разприте, които разкъсват СЕМ и наподобяват тези на ”Женския пазар”:
 

Ето пълния протокол от заседанието на СЕМ от 7 август тази година, който може да бъде прочетен тук.

Доклад на Диляна Кирковска, Дирекция „Специализирана администрация – НЛРПР” за предстоящите събития, свързани с международната дейност.

(Приложение 3)

София Владимирова: Колеги, остана да вземем решение за трите последващи командировки. Първата, която предстои, е подгрупата на ЕРГА за 26 и 27 септември. Както г-жа Жотева уточни и миналия път, те са на експертно ниво.

Бетина Жотева: Първата командировка, която приехме, беше за 3-5 септември, която вече е гласувана. Следващата командировка, която трябва да се гласува, е на 26 и 27 септември. Това е Подгрупа 3 за директивата, където предлагам да отиде г-жа Белчева.

София Владимирова: Има ли други предложения за тази командировка?

Розита Еленова: Аз ще гласувам категорично „против” толерирането на г-жа Белчева, за която вече няколко пъти съм се изказвала. Тя не е била на работа около два-три месеца, не подпомага работата на съветниците в международната дейност, отказва да работи пряко със съветниците, освен с председател и главен секретар, и намирам изпращането за изключително неуместно и недалновидно. Моите уважения към г-жа Жотева, ние сме й делегирали тази отговорност да обмисля какво да се посещава. Но г-жа Белчева току-що се е върнала от неплатен отпуск, който си взема редовно всяка година, няма отношение към медийните въпроси. И отново да бъде изпратена в командировка, без да знаем каква визия тя ще представи… Не смятам, че е уместно. Нека да гласуваме да отиде някой, но за г-жа Белчева можем да обмислим малко повече какво ще се случи.

Бетина Жотева: Уважаема г-жо Еленова…

Розита Еленова: Може ли да довърша, така…

Бетина Жотева: Не, не може да довършите, защото говорите откровени глупости, абсолютно сте неподготвена и абсолютно забранявам човека, който върши изключително толкова много работа за международната част, за която вие „поема нямате” - викат сърбите, да се изказвате по този начин редовно на заседания. Просто няма да стане. Направих си труда, защото вие минахте всякаква граница, да извадя всички активности на г-жа Белчева за всяко едно нещо. Сега ще прочета, има документи и след като вие не разбирате от нещо, абсолютно не ви съветвам да се изказвате, защото не си спомням кой беше на г-жа Еленова ресора, за какво отговаря Еленова…

София Владимирова: Г-жа Еленова отговаря за лицензиране.

Розита Еленова: Г-жо председател, това ниско ниво ще продължи ли………………..

Бетина Жотева: Не ми обяснявай какво ниско ниво да продължава или няма да продължава. Вие просто на всяко заседание намирате повод да критикувате международната дейност. Нещо, от което нямате абсолютно никаква представа и никаква експертиза, и ви съветвам да не го правите, защото изглеждате нелепо…

София Владимирова: Моля ви да поддържаме нормален тон.

Бетина Жотева: Няма нормален тон тук. Писна ми заседание след заседание моите хора да се критикуват и моят ресор да се критикува. Не си спомням някой от нас да е говорил за вашия лицензионен ресор по какъвто и да било повод, за да обяснявате вие какво работи Белчева и какво не работи Белчева. Вие нямате представа какво работи Белчева, защото не разбирате нищо. Разбирате ли ме, нищо от международна дейност, просто защото нямате подобна квалификация. Сега ще ви обясня едно по едно….

София Владимирова: Нека не използваме нападки помежду си.

Розита Еленова: Няма да слушам под тази форма……

Бетина Жотева: Ама каквото искате правете, просто ви казвам, че когато не сте подготвена….

Розита Еленова: Ще си изтриете ли думите както обикновено?

Бетина Жотева: Не, няма да ги изтрия, ще ги оставя такива, каквито са, абсолютно съм сигурна, защото аз говоря за промяна на този протокол, откакто съм член на СЕМ.

Розита Еленова: …..за да не се публикуват грубите думи, които вие казвате на съветниците!

Бетина Жотева: Вие искате всичко да присъства. Вие не може да си позволявате на всяко заседание да критикувате международния отдел, а аз да нямам право да се защитя. Ще се защитя. Има написано всичко, каквото г-жа Белчева е свършила. Благодаря, че г-жа Кирковска се включи. Международната дейност си върви много добре, а това, че вие сте некомпетентна, изобщо не означава, че международна дейност няма, и затова ви съветвам да престанете да говорите за това кой каква работа върши в международната част. Съветвам ви не говорете, защото се излагате. Нямате квалификация, никога не сте се занимавали с международна дейност, нямате представа за какво става въпрос…

Розита Еленова: Г-жо Владимирова, колко трябва да бъда обиждана, за да бъде г-жа Жотева спряна...

София Владимирова: Апелирах да няма лични нападки…

Бетина Жотева: Няма лични нападки…

Розита Еленова: Как да няма лични нападки?

Бетина Жотева: Г-жа Еленова трябва да престане с личните нападки към хората, към единствения човек, който досега се занимава с международна дейност, сега вече има двама. Когато г-жа Еленова престане с личните нападки към г-жа Белчева, базирани Господ знае на какви комплекси, не знам, тогава няма да имаме разправии.

София Владимирова: Молбата ми е да няма лични нападки към когото и да е от администрацията.

Розита Еленова: ……към мен имаше около пет минути.

Бетина Жотева: Това е положението. Мога да изчета какво е направила г-жа Белчева. Така че гласувайте каквото искате, каквото не искате, г-жо Еленова, просто не се изказвайте за международната част, защото всеки път ще бъде така. Всеки път, когато си отворите устата за нещо, от което наистина нямате никаква представа, ще бъде така.

София Владимирова: Има право да каже това, което мисли.

Бетина Жотева: Тя го казва на всяко заседание и аз на всяко заседание мълча. Този път не мълча. Нали искате протоколи, вижте протоколите колко пъти съм ви опонирала за международната част, нула. Сега ви опонирам за първи път и ви казвам, че така ще бъде всеки път щом си отворите устата да критикувате международната част. Всеки път.

София Владимирова: Моля ви, колеги, да сложим край на това. Предлагам да се гласува командировката на г-жа Белчева за 26 и 27 септември.

Розита Еленова: Г-жо, Владимирова, трябва да ми дадете думата.

София Владимирова: Искате ли думата, г-жо Еленова?

Розита Еленова: Да, разбира се.

София Владимирова: Добре, заповядайте.

Бетина Жотева: Като свърши, ми се обадете.

/Б. Жотева напуска залата/

Розита Еленова: ………………..нека да продължим.

София Владимирова: Добре, колеги, така или иначе на дневен ред е командировката, която коментираме за 26 и 27 септември. Предложението е за г-жа Белчева. Моля, който е „за” да пътува г-жа Белчева, да гласува.

/Б. Жотева влиза в залата/

 

Решение:

СЕМ реши с 4 (четири) гласа „за” и 1 (един) глас „против” (Розита Еленова): командирова Мария Белчева в Брюксел на 26 и 27.09.2019 г., за участие в заседание на ЕРГА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4368 |17.09.2019 ВСС освободи Методи Лалов като съдия . 4| 6111 |11.09.2019 Кин Стоянов: Отвращението трябва да нарасне като цунами и да помете всичко . 5| 4642 |09.09.2019 Секретарят на движение „Русофили“ е освободен, разпитан e като свидетел . 3| 4678 |09.09.2019 ВСС отново не освободи като съдия Методи Лалов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads