Реклама / Ads
19| 5539 |16.04.2021 НОВИНИ

В разрез с разпоредбите е… Как от ГЕРБ крият Борисов от НС

.
В разрез с разпоредбите е. Ето така Димитър Главчев от ГЕРБ определи решението на народните представители премиерът в оставка Бойко Борисов да бъде изслушан в Народното събрание. Според него лидерът на ГЕРБ трябва да се яви в парламента идната сряда, а това се случи след маньовъра с внезапното излизане в отпуск, след вчерашното решение на депутатите Борисов да бъде изслушан.
 

На 21 април настоящия министър-председател трябва да застане на трибуната на 45-тото НС и да представи Плана за възстановяване и устойчивост, който трябва да бъде внесен в Европейската комиси. Според Главчев обаче това искане гласуваното искане е вкарано вкарано в разрез с разпоредбите за организация дейността на Народното събрание.

В ефира на Българската национална телевизия депутатът от ГЕРБ определи гласуването на оставката на “Борисов 3” днес като “абсурдна процедура”, а реакциите на формацията в пленарната зала не били с цел да пазят премиера от никого. 

 

ФрогНюз припомня, че днешното едва второ заседание на новото народно събрание бе придружено с високо напрежение, влизане от спор в спор и размяна на остри реплики. 

Главчев коментира, че Планът за възстановяване и устойчивост трябва да бъде внесен в Европейската комисия до 30 април, а сега е внесен в Народното събрание за обсъждане. Сроковете се спазват, увери депутатът от ГЕРБ. Той обясни, че днес

председателстващата заседанието Татяна Дончева не е дала думата на вицепремиера в оставка Томислав Дончев, за да представи Плана.

 

Това доведе до бурни реакции от страна на ГЕРБ, които не позволиха изслушване на собствения си финансов министър Кирил Ананиев, напуснал залата на фона на бурни викове “Мутри вън!” и блъскане по банките, но от страна на собствените си съпартийци. Освен това депутатите от ГЕРБ обвиниха парламентарните шефове в налагане на цензура. 

 

Според Димитър Главчев парламентарната група на ГЕРБ не е спряла изслушването на финансовия министър в оставка Кирил Ананиев, а просто е искала да се спази процедурата и правилата и да бъде поканен Томислав Дончев на трибуната.

Той каза, че не разбира упорството на депутатите да искат идването на Бойко Борисов в парламента, тъй като човекът, който трябва да представи Плана за развитие и устойчивост е Томислав Дончев.

 

Още вчера се усетихме, че сме в опозиция от всички партии, които искаха промяна. Може би с ботуш ще бъде газена Конституцията и Правилникът за работа на Народното събрание, допълни още Главчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 3606 |16.04.2021 ГЕРБ даде два дни на Трифонов да си помисли за мажоритарния вот . 1| 3267 |16.04.2021 Христо Проданов: За да се случи нещо положително за България, първото условие е ГЕРБ да не са във властта . 16| 13816 |16.04.2021 Йордан Цонев със звучен шамар към ГЕРБ заради Борисов. Те мълчат . 25| 5915 |16.04.2021 Слави Трифонов опроверга опорката на ГЕРБ за мажоритарния вот. Пита ги: Къде бяхте 5 години?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads