Реклама / Ads
15| 4729 |20.05.2008 НОВИНИ

Разследването срещу Румен Петков било другарска забележка

.
Прокуратурата не разследва Румен Петков за това, заради което беше изваден от МВР като министър, а за нещо съвсем друго. Това заяви депутатът от ДСБ Атанас Атанасов пред журналисти.
 
Ще се умува дали той е издал държавна тайна по непредпазливост, за което може да бъде глобен, а не за прикриване на корупционни връзки на служители на вътрешното ведомство със сенчестия бизнес. За корупционните схеми прокуратурата няма да съставя обвинителен акт, което е най-малкото странно, категоричен е Атанасов. Според него има достатъчно доказателства за вината на ексминистър Петков. Това, което ни говори сега прокуратурата е прах в очите на Брюксел и българските граждани, отсече още бившият шеф на НСС.

Депутатът Атанасов обяви също, че в ДСБ са получили писмо от градския прокурор Николай Кокинов по техен сигнал за далавери във фонд „Пътна инфраструктура". Според Кокинов имало вече образувано досъдебно производство срещу шефа на фонда Веселин Георгиев. Това доказвало наличието на съмнения за корупционни схеми. В същото време не се предприемат никакви действия срещу министрите Орешарски, Гагаузов и Мутафчиев, които носят пряка отговорност за случващото се във фонда.

Другата тема, която ДСБ коментираха беше за космическите цени на горивата и храните.

„В резултат от груба измама в съставянето на бюджет 2008 г правителството обложи с огромен инфлационен данък всички граждани. Това заяви Димитър Бачваров и допълни, че управляващите се възползват от световния ценови шок, за да бръкнат в джоба на обикновените българи. По данни на ДСБ в хазната са влезли 800 млн. лева фискален излишък, следствие на инфлацията в страните и 600 млн. от покачването на цените на горивата. От ДСБ заявиха, че правителството трябва да поеме своята отговорност и да започне политика за намаляване на косвените данъци - най-вече на ДДС ( с 10%) , за да не се трупат фискални излишъци. „Излишъците са толкова големи, че могат да свалят ценовия натиск върху цялото население". Стига да иска някой да го направи. Правителството обаче си парвело оглушки. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7841 |19.05.2008 Обвинител №1 поиска депутатския имунитет на Румен Петков . 2| 4754 |18.05.2008 Транспортни фирми се вдигат срещу космическите цени на горивата . 25| 5160 |14.05.2008 Опозицията работела в Брюксел срещу България . 1| 4607 |08.05.2008 Путин вече е премиер, ще води война срещу пиянството в Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads