Реклама / Ads
1| 7050 |20.07.2016 НОВИНИ

Разследващи опровергаха bTV: Къщата в Кокаляне не е използвана от „Наглите”

.
МВР още преди няколко години опроверга информацията, че къщата е използвана от ”Наглите”
Репортажът на БТВ, в който се твърди, че къща в столичния в кв. „Кокаляне” е била използвана от групата за отвличания „Наглите”, не отговаря на истината. Това казаха пред Фрог нюз разследващите, които са работили по разкриване на престъпната банда.
 
Има ясни и неоспорими доказателства кой от отвлечените къде точно е държан. Въпросната къща е била собственост на близък до един от уличените-Павел Петков Прасето и оттам някои я свързват с „Наглите”. По оперативни данни тя се е използвала за отглеждане на марихуана, обясниха запознати. Съседи признаха пред Фрог, че многократно са алармирали в СДВР, че във въпросната сграда се гледа наркотик, но ченгетата не реагирали. За това има писмени доказателства.

Експертите не са открили в нея нито една следа от жертвите на бандата. Освен това в хода на разследването е установено по категоричен начин къде точно са държани отвлечените и по какъв начин са малтретирани. За това разказват както самите похитени, така и защитените свидетели. Така например бизнесменът Кирчо Киров е „отглеждан” в къща в местността „Бърдо” край Вакарел. На място е открит ключа от колата му , както и негов химикал. Михаил Краус пък е държан в с. Гос. Доказват го следи от негово ДНК, както и пръстови отпечатъци на похитителя Поли Културиста. В къща в столичния кв. „Бункера” пък са пребивавали за кратко предприемачът Велислав Величков и синът на Катрин Маркова-Джорджо. На пода в едно от помещенията е открита кървава следа на Величков, паднала докато „Наглите” са рязали ухото му. Собственикът на имота разпознава похитителите Йожи и Вальо Ихтиманския, които го наели.

Ангел Бончев и покойната му вече съпруга Камелия били държани в сграда в кв. „Бистрица”. Установено е, че Румен Гунински-младши е изживял дните си на пленничество в мазе, като описанието му по нищо не съответства на къщата в „Кокаляне”. Твърденията, че във въпросният имот освен Гунински, е  държан и Вене Сотиров, също не са верни, тъй като няма нито едно доказателство в тази посока, категорични са МВР и прокуратурата.  Има оперативни данни, че похищението му не е дело на „Наглите”. Освен, че липсват каквито и да е следи от похитените в къщата в „Кокаляне”, нито един от тях, както и защитените свидетели по делото, не говори за нейното съществуване.

В репортажа се твърди, че по тавана има дупки за куки, за които били връзвани отвлечените. Почеркът на „Наглите”, обаче е доста по-различен. Установено е, че жертвите не са връзвани за кука на тавана. Обичайно отвлечените са лежали на дюшек, като повечето са връзвани за пружината на леглото. Прилагали са и друг метод- някои са закачани за верига, която преминавала през стената и от съседната стая пазачите я скъсявали или удължавали. Предположения за въпросната къща всеки може да направи. Един може да каже, че там са държани проститутки, а друг, че в нея са се укривали терористи. Важното е какви доказателства има за това. Няма никакви данни, че „Наглите” са държали отвлечените в „Кокаляне”, категорични са разследващите. Любопитното е, че още преди три години няколко медии също влязоха в същата къща в "Кокаляне" и я обявиха за седалище на "Наглите". Показаха кадри и снимки от стаите и начина, по който са изолирани стените.  Още тогава МВР категорично  опроверга информацията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4102 |22.06.2016 Обраха къщата на потомка на Левски . 2| 4607 |13.06.2016 Управляващите опровергаха информация за спрени европари за земеделие . 12| 25714 |07.06.2016 Само във Фрог: Разследващите полицаи бягат като пилци от МВР . 5| 5329 |29.05.2016 Натискат разследващи на инцидента в „Арсенал” Мъглиж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads